14x zomeractiviteiten voor kids in Flevoland!

15 juli 2022
Het aftellen is voorbij! Heerlijk 6 weken lang geen wekkers, lunchtrommels vullen & sportclubjes rijden... Lekker uitrusten, met vrienden spelen, op vakantie en alle tijd voor toffe gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Lees daarom snel 14 toffe kinderactiviteiten die je deze zomer in en om Flevoland kunt doen!
Zomervakantie in Flevoland

Floriade Expo 2022

Spelenderwijs leren over tuinbouw, hoe onze planten groeien en verduurzaming? Creëer je eigen visie op de groene stad van de toekomst bij Floriade! Geniet in de kabelbaan. het bostheater, speeltuinen & ga op Floriade Kids Expeditie! Bekijk wat er allemaal te doen is!

Floriade

De leukste uitjes met de bus

Ook zo'n zin in... de zomer? Mijn kinderen vinden de bus al een uitje op zich. Die van jou ook? Wij verzamelden de leukste zomeruitjes met een bushalte in de buurt. En extra fijn, reis nu met mooie zomerdeals van allGo!

Keolis

Actieve gezinsuitjes 

Een regenachtige dag, of is het juist te warm om buiten te zijn? Springen op de trampolines bij Jumping Jack of een potje glow in the dark minigolf bij Jacks Magic Forest zijn de ideale uitjes om tijd voor vrij te maken in de zomervakantie! Kom gezellig jumpen en minigolfen.

Jumping jack

Voordelig op pad met het OV

Lekker een dagje op pad met de kids? Ga eropuit met het OV. Het is Summer Sale bij Ervaar het OV! Deze zomer ga je met het hele gezin extra voordelig op pad met de bus en regionale trein. Kinderen reizen in juli en augustus voor maar 1 euro! Lees hier alles over de actie

Ervaar het OV

Op avontuur in Almere Jungle

Geniet in Almere Jungle van een werelds bezoek aan honderden exotische dieren! Dit is niet zomaar een dierenpark, het is ook een dierenopvangcentrum en botanische tuin in één! Ontdek dit mooie park in de zomervakantie!

Ontdek Urk

Op Urk is veel meer te beleven en ontdekken dan je denkt. Ga op pad en doe het ansichtkaartenspel 'Groeten uit Urk' of ga samen op Cultuurroute en leer onder andere het Urker dialect, herken klederdracht en leg een vissersknoop! Bekijk alle activiteiten hier.

Urk

Kunstlinie opent Summer LAB

Deze zomer ga je samen met je ouders aan de slag met de meest fantasierijke ontwerpen. Met de natuur als jouw leermeester. Alles wat je nodig hebt is aanwezig in het Summer LAB, van materialen tot gereedschap. En ijs! De zomer staat in het teken van leren, experimenteren en creëren

Summer lab

Heleboel kinderactiviteiten bij Oostvaardersplassen

Kom deze zomer in Almere naar de Oostvaardersplassen! Er is van alles te doen voor jonge natuurliefhebbers, zoals de gratis Wijze Uilenspeurtocht, diverse voorleesochtenden, WOW-dagen, duik het verleden in met VR en meer! Bekijk alle activiteiten in de natuur. 

Oostvaardersplassen

Ontdek alles over straaljagers

Ben jij een goede straaljagerpiloot? Test jouw skills tijdens stoere straaljagertesten bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Kruip in de digitale cockpit, vlieg over de stormbaan, doe een wedstrijdje met een straaljager en ga verkleed op de foto! Op naar de straaljagerweken.

Straaljagerweken

ARTIS zomerweken

Wat hebben brandnetels, vale gieren en de kleine panda met elkaar gemeen? Ontdek het tijdens de ARTIS zomerweken! En er is meer. Speur met Artis de Partis, doe mee met kinderyoga en bezoek de Zoomeravonden! Bekijk het hele programma hier

Hé doe je mee!

Stap in het Zuiderzeemuseum in de wereld van een Zuiderzeekind. Speel Oudhollandse spelletjes en steek de handen uit de mouwen in de kinderwerkstraat. En sla ook Expeditie Waterwerken niet over. 1 dag is te kort! Bekijk dit gave buitenmuseum

Zuiderzeemuseum

Zomer in het Rijksmuseum

Wauw, wat een te gek zomerprogramma heeft het Rijksmuseum! Tekenen in de tuin, schilderen en etsen in de Lekker Groot workshop, laat je rondleiden langs de hoogtepunten of ontdek de raarste details met een tas vol opdrachten! Neem een kijkje bij het zomerprogramma voor de hele familie!

Zomeruitjes door heel Nederland

Heb je onze zomerspecial met 25 top-uitjes door heel Nederland gezien? Lekker eropuit in de natuur, zelf aan de slag in één van de bijzondere (openlucht)musea en inspiratie voor de regenachtige zomerdagen. Bekijk de Kidsproof zomerspecial. 

Zomervakantie

Check de Uitagenda

Elke dag opnieuw inspiratie? Vergeet ons niet te volgen op Facebook & Instagram! En in de vakantie blijven we ook gewoon de Uitagenda vullen, dus check regelmatig de leukste uitjes op datum. Ook handig voor opa's en oma's!

Krijg je geen genoeg van alle gezinsuitjes en kindertips? Hier lees je over nog meer toffe zomeractiviteiten in Flevoland! Naar de website