Amor Musae SwifterbantTerug naar het overzicht

Hou je ook zo van muziek? Kom bij de twirlsters, malletband of brassband van Amor Musae in Swifterbant!
Bij Amor Musae in Swifterbant ben je op je plek als je het leuk vindt om in een braasband of malletband te spelen. Ook als je van Twirlen en majorettes hudt, ben je hier aan het goede adres!

JAM (Jong Amor Musae) is het jeugdorkest van de brassband van Amor Musae.  Op dit moment bestaat JAM uit 1 slagwerker en 11 blazers in de leeftijd van ongeveer 7 t/m 14 jaar. Deze jeugdleden volgen allemaal een muziekopleiding.  Dat wil zeggen dat ze eens per week muziekles hebben in de Steiger (je krijgt daar korting op de muzieklessen als je bij Amor Musae actief bent). 
 
Welke instrumenten worden er bespeeld bij JAM? Bij JAM kunnen dezelfde instrumenten worden bespeeld als bij de brassband. Dit zijn cornet, bugel, althoorn, bariton, euphonium, trombone en tuba.
Vervolgens kunnen er ook slagwerkinstrumen bij. Dit zijn een drumstel, pauken, xylofoon/ marimba en percussie-instrumenten.

De twirlsters / majorettes van Amor Musae bestaan uit 30 enthousiaste meiden van klein tot groot. Er zijn  verschillende groepen, ingedeeld naar niveau en leeftijd.

Twirling is een combinatie van draaien met de baton (dit noemen we twirlen), dans en ballet. Twirling is echt een teamsport voor elke leeftijd.  Tijdens de trainingen leer je shows op hedendaagse muziek.
Onder majorette verstaan we het op straat lopen op de maat van de marcherende muziek.

Wat is eigenlijk een malletband?
Een malletband is een muziekgroep die bestaat uit allemaal slagwerkers: snare-drum, grote trom, toms, pauken, bongo's, drums enz. Bijzonder aan de malletband is dat daarin ook veel melodische slagwerkinstrumenten worden bespeeld. Dit zijn bijvoorbeeld lyra's, marching bells en xylofoons. Maar bij concerten wordt ook gebruik gemaakt van de marimba en de vibrafoon.  

Voor meer informatie, klik snel op de websitebutton, dan kom je op de site van Amor Musae.

Een compleet overzicht van muzieklessen en muzikale clubjes vind je onder de rubriek clubjes van Kidsproof Lelystad, klik meteen door!
 

Amor Musae Muziekvereniging


Swifterbant
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Er is nog genoeg leuks te doen!

Er is nog genoeg leuks te doen!

Ondanks dat de maatregelen nog steeds zijn aangescherpt kunnen we nog genoeg doen en verzamelen we nog steeds de leukste uitjes voor je voor buiten en voor thuis! Check dus goed onze uitagenda en onze eropuit-pagina!

Volop genieten van toffe activiteiten!