Aikikids in DrontenTerug naar het overzicht

Volg aikido lessen bij AikidoKidsDronten!
AikidoKidsDronten is opgericht om kinderen op een plezierige wijze aan het bewegen te krijgen en te houden. 

Wat is Aikido?
Aikido is een Japanse vechtkunst waarbij vreedzaamheid centraal staat. De term Aikido is een samenvoeging van AI (harmonie), Ki (energie) en Do (weg). 

Aikido een vechtkunst?
Ja, Aikido is een kunst. Bij een sport is er bijna altijd een competitie, een wedstrijd wie de beste is. Aikido kent op één stijl na geen wedstrijdverband. Aikido Dronten waar AikiKidsDronten een onderdeel van is, volgt de lijn Tissier. Dat is een stijl waarbij geen fysieke kracht bij komt kijken. Je kunt het dus meer zien als een kunst om jezelf te verbeteren in een breed perspectief. Je controleert je emoties, je houding, je conditie etc.

Waarom Aikido voor kinderen?
Aikido voor kinderen heeft een aantal voordelen. Kinderen staan nog onbevangen tegenover conflicten. Als zij meer zelfvertrouwen, meer discipline en een hogere concentratie hebben ontwikkeld, kortom meer overwicht in een situatie hebben, zal het conflict sneller uitgesproken worden. Kinderen zitten nog in hun buikgevoel en minder in het hoofd. Vooroordelen zijn nog niet ontwikkeld en juist door Aikido wordt hun eigen ik ontwikkeld samen met het hoofd. De ideale combinatie voor een evenwichtige persoonlijkheid.

Is Aikido alleen voor kinderen?
Nee, Aikido is er voor alle leeftijden. Aikido Dronten is opgericht om iedereen op een vreedzame wijze zonder fysieke kracht technieken aan te leren om je houding te verbeteren of te corrigeren. Technieken die je zelfvertrouwen en conditie vergroten waarbij je een tweede natuur ontwikkeld zodat je in geval van een fysieke aanval de energie van de ander gebruikt om de situatie meester te blijven. Aangezien het niet om fysieke kracht gaat maar er wel een verschil in lengte is tussen volwassenen en kinderen, is de focus gelegd op kinderen. Vandaar dat het lesaanbod op de woensdagmiddag is voor kinderen die nog op de basisschool zitten.

Ga een keer meedoen!  Je kunt 2 keer gratis meedoen. Je hebt er alleen zin en sportkleding (trainingsbroek en t-shirt) voor nodig.

Voor meer informatie of om je aan te melden ga je naar de website via de roze websitebutton.

Tip: Volg jij ons al op facebook?

Aikido Dronten

De Barrage 6
8251 GW Dronten
Openingstijden woensdagmiddag van 14:00 tot 15:00 Prijs zie website via de roze websitebutton Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?
Gratis toegankelijk