Bloemige cakejesTerug naar het overzicht

Zo maak je van cakejes wel een hele fleurige traktatie!
Wat heb je nodig?
Papier in vrolijke kleuren, licht- en donkergroen papier, satéprikkers, plakband, een schaar, lijm en per kind een cakeje (deze kun je kant en klaar kopen of zelf maken, dat maakt natuurlijk niets uit).

Hoe maak je deze traktatie?
Kijk eens goed naar de foto. Daar kun je zien je dat de bloem bestaat uit drie keer hetzelfde figuur (een soort ster) op elkaar geplakt. Begin ermee deze figuren uit de verschillende kleuren papier te knippen. Voor elke bloem heb je dus drie figuren nodig, een van elke kleur.

Plak de drie figuren met lijm op elkaar, zó dat de blaadjes verspringen. Knip nu een rondje uit lichtgroen papier en plak dit op het midden van de bloem. Knip de blaadjes van de stengel uit het donkergroene papier. Plak de stengels en de bloemen op een satéprikker. Dit doe je het handigst met plakband.

Prik de bloemen in de cakejes en klaar is je traktatie!

Dit idee is ingezonden door Agna van Venrooij.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De Geheime Club (6+)

De Geheime Club (6+)

Laat jij je graag verrassen? Vind je het geweldig om met feestjes niet te weten wat je gaat doen? Ben je gekker op de verrassing dan de chocolade van een verrassingsei? Wil je even wat anders en ben je toe aan iets onverwachts? Dan is De Geheime Club voor jou bedoeld!

Kom 1 oktober naar de première