Kerstkoekjes bakkenTerug naar het overzicht

Bak samen kerstkoekjes en kom alvast gezellig in de kerstsfeer!
Wat heb je nodig?
Er zijn in de supermarkt van verschillende merken kant en klare koekjesmixen te kopen waar je heel makkelijk zelf koekjes mee koopt. Vind je het leuker zelf alle ingrediënten bij elkaar te zoeken, neem dan 1 ei, 200 gram bloem, 110 gram witte basterdsuiker en 150 gram koude boter.

Ook om de koekjes te versieren zijn overal kant-en klaarproducten te koop. Bij verschillende supermarkten zijn er bijvoorbeeld pakketjes te vinden waar alles inzit om kerstkoekjes mee te versieren. Maar ook dit kun je natuurlijk allemaal zelf maken. Glazuur maak je bijvoorbeeld door poedersuiker met water en een beetje eetbare kleurstof te mengen. En de balletjes in de kerstboom? Probeer eens een beetje hagelslag of stukjes snoep.

Hoe maak je de koekjes?
Verwarm de over voor op 175 graden. Splits het ei, je hebt alleen de eidooier nodig. Meng alle ingrediënten met een mixer door elkaar tot het deeg een beetje korrelig is. Kneed het dan met de hand verder tot een mooi, glad deeg. Bewaar het deeg in een bal verpakt in vershoudfolie een half uurtje in de koelkast, dan kan het wat opstijven.

Bestuif de tafel met bloem en rol het deeg uit tot een mooie, gladde plak. Nu steek je er met vormpjes kerstfiguurtjes uit. De restjes deeg die je over hebt, kun je weer opnieuw tot een bal kneden en weer opnieuw uitrollen tot een plak waar je koekjes uit kunt steken. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten af in het midden van de oven.

Nu laat je ze eerst goed afkoelen en daarna.....versieren maar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?




Gratis toegankelijk