Maak je eigen sneeuwbolTerug naar het overzicht

Sneeuwbollen zijn zo leuk! Met een wasbolletje maak je er simpel een zelf.
Wat heb je nodig om deze sneeuwbol te maken?
Een wasbolletje, een winterse afbeelding (zelf getekend of geprint vanaf internet), gekleurd karton, een potlood, watten, een schaar en lijm.

Hoe maak je de sneeuwbol?
Zet de wasbol met de onderkant op het karton en trek met het potlood een lijn om de opening. Teken om deze cirkel een tweede cirkel op ongeveer een halve centimeter afstand. Knip de cirkel langs de tweede rand uit. Knip vanaf de buitenkant, rondom, steeds om de centimeter in tot aan de eerste cirkel. Vouw het randje om. Deze cirkel is de onderkant van de sneeuwbol.

Teken of print een plaatje van iets winters, bijvoorbeeld een kerstboom of een sneeuwpop. Teken aan de onderkant van de afbeelding een vouwrandje. Knip het plaatje met vouwrandje uit. Vouw het randje om, smeer het in met lijm en plak het op het rondje karton (onderkant sneeuwbol). Je kunt meerdere plaatjes maken en op het karton plakken.

Knip een stukje watten of een wattenschijfje in hele kleine stukjes. Stop die stukjes in het wasbolletje. Smeer de onderkant van het wasbolletje in met lijm en druk het bolletje op de kartonnen ondergrond. Doe dit voorzichtig, zodat je plaatjes niet beschadigen. Als je nu met het wasbolletje schudt, heb je je eigen sneeuwbol!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Nog jarig voor de zomervakantie en wil jij het dit schooljaar ook nog een feestje geven? Voor jouw kinderfeestje hebben we de leukste tips en ideeën op een rijtje gezet! Wat dacht je van een sportief feestje, muzikaal, creatief of iets in de natuur? Er is volop keuze!

kinderfeestjes tips