Schaapje makenTerug naar het overzicht

Met een pompoentjes knutsel je makkelijk dit lieve schaapje.
Wat heb je nodig?
Karton, een schaar, witte wol, een witte pijpenrager, wiebeloogjes, zwart papier en lijm.

Hoe maak je het schaapje?
Maak eerst een pompoentje. Dat doe je door uit karton twee cirkels te knippen met een gat in het midden (ps. het formaat van de cirkel bepaalt hoe groot je pompoen wordt). Leg de cirkels op elkaar en bind de draad er met een knoopje omheen vast. Daarna wikkel je de wol om de cirkel heen, tot je geen karton meer ziet. Hoe dikker je wikkelt, des te dikker wordt je pompoen.

Ben je klaar met wikkelen? Steek dan ergens de onderste punt van een schaar tussen de twee cirkels in. Houd je duim stevig op de wol in het gat en knip alle wikkelingen door. Goed vasthouden hoor, want alle draadjes zitten nu los.

Neem nu een nieuwe draad en trek die tussen de twee cirkels door. Trek stevig aan en knoop vast. Je pompoentje is nu klaar.

Knip het koppetje van het schaapje uit het zwarte papier en plak dit vast op de pompoen. Plak hier weer de oogjes op. De pootjes maak je van een witten pijpenrager. Ook die plak je vast met lijm. Lief hè?
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Ruik je ook het voorjaar met zon, de verse blaadjes aan de bomen en de mooi ruikende bloemen? Wij worden hier wel weer heel erg blij van! Op onze blogspagina is weer volop te lezen wat je kunt ondernemen in de Lente, zowel thuis als er even met het gezin op uit gaan!

Lente-inspiratie