Voorwerpen radenTerug naar het overzicht

Bij dit spelletje komt het er op aan hoe goed je geheugen is.
Voor dit spelletje heb je een aantal voorwerpen nodig. Zijn de kinderen nog jong, neem dan een voorwerp of vijf. Naarmate de kids ouder worden, kun je het aantal voorwerpen uitbreiden naar 10. De voorwerpen kunnen van alles zijn; een bal, een vork, een puzzelstukje, een viltstift, een pakje drinken...enzovoort. Voorwaarde is wel dat ze klein genoeg zijn om ze onder een laken te verstoppen.

Hoe speel je het spel?
Leg alle voorwerpen op tafel. Laat alle kinderen een minuut naar de voorwerpen kijken en vraag ze goed te onthouden wat ze allemaal op tafel zien liggen. Na de minuut verberg je de voorwerpen onder een laken.

Kunnen de kinderen schrijven? Geef ze dan allemaal pen en papier en laat ze zoveel mogelijk van de voorwerpen opschrijven die ze op tafel hebben zien liggen.

Kunnen de kinderen nog niet schrijven? Neem ze dan stuk voor stuk apart en laat ze zoveel mogelijk voorwerpen opnoemen.

Degene die zich de meeste voorwerpen kan herinneren, heeft gewonnen!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Family Day bij Jumping Jack!

Family Day bij Jumping Jack!

Samen met buurman Club Pellikaan organiseert Jumping Jack op 29 mei een Family Day met activiteiten voor het hele gezin. Denk aan een family bootcamp, oud-Hollandse spelletjes, een TikTok dansworkshop, vrij jumpen en knutselen! Van 10.00 - 14.00 uur.

Wat is er te doen?