WorteltjestaartTerug naar het overzicht

Lekker, deze worteltjestaart. En gezellig om samen met de kids te maken!
Wat heb je nodig?
450 gram amandelmeel, 100 gram walnoten, 100 gram rozijnen, 300 gram geraspte wortel, 60 ml (bio) appeldiksap, 5 eieren, 2 theelepels (Keltisch) zeezout, 0.5 theelepel baking soda, 1 eetlepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, 60 ml kokosolie (of druivenpit), 2 geprakte bananen en kokosmelk.

Hoe maak je de taart?
Verwarm de oven op 175 graden Celsius. Meng de kruiden, het amandelmeel, het (keltisch) zout en de baking soda in een grote kom.

Kluts de eieren los en voeg het (bio) appeldiksap en de olie hieraan toe. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan het droge meelmengsel.

Meng het beslag goed en voeg daarna de wortels, walnoten, rozijnen en de geprakte banaan toe.

Giet het mengsel in een bakblik (30 cm) en gaar in de oven voor ongeveer 60 minuten. Laat de taart afkoelen (ongeveer een uur) en maak ondertussen de kokoscrème.Dit doe je door de dikke laag uit een nieuw blik kokosmelk te scheppen en dit op te kloppen met een mixer.

Smeer tot slot de crème over de taart. Smullen maar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?




Gratis toegankelijk