Abrikoos crumbleTerug naar het overzicht

Een zoete lekkernij voor Koningsdag? Maak dan deze abrikoos crumble! Hmmm!
Wat heb je nodig?
-120 gram boter
-270 gram bloem
-60 gram suiker
-20 gram gehakte amandelen
-klein ei
-blik abrikozen
-1 zakje vanillesuiker
-snufje zout

Hoe maak je deze oranje traktatie?
Bekleed een bakvorm (+/- 20 x20 cm) met bakpapier. Doe de boter in blokjes, de bloem, suiker, gehakte amandelen en een klein ei in een mengkom. Voeg hieraan 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout toe en meng het met een mixer met deeghalen of met de hand tot een kruimig deeg. Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk dit met een lepel aan. Maak langs de zijkanten een opstaande rand van ongeveer 2 cm.

Laat 300 gram abrikozen op sap uitlekken, snij in stukjes en leg dit op het deeg. Verkruimel de rest van het deeg over de abrikozen en bak de koek op 180 graden in 40 minuten knapperig en goudbruin.

Eet smakelijk!



Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?




Gratis toegankelijk