Het EksternestTerug naar het overzicht

Naast de schaapskooi en het natuurontdekpad: dit prachtige theehuis in het Vroege Vogelbos!

Theehuis Het Eksternest is een gezellige, kleinschalige horecagelegenheid. Op de menukaart staan koffie, thee, fris, zelfgebakken taarten, luxe belegde broodjes, zelfgemaakte soepen en borrelhapjes. Wat dacht je van een high tea? Eerlijk, eenvoudig en lekker.

Voor kinderen is er een klein speelhoekje, maar met mooi weer is de speeltuin buiten natuurlijk dé grote aandachtstrekker. Vanaf het prachtige terras kan je als ouder je kids in de gaten houden. Verder is er voor de kleintjes een kinderstoel, een aankleedkussen en kan je er een flesje opwarmen.

Door het boerderij-karakter van het gebouw, de aanwezigheid van een schaapskooi tegenover het theehuis en de ligging in het Vroege Vogelbos voelen zowel gezinnen met kinderen als sportieve wandelaars zich hier thuis.

Het Vroege Vogelbos is een bijzondere plek met natuurlijk de theeschenkerij, de schaapskooi met schaapskudde, de mooie houten speeltuin, en de IVN-bostuin. Het bos is één van de oudste en gevarieerde bossen in Almere waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden.

Het Eksternest is een prachtige plek om te genieten van een uitstekende cappuccino en een verrukkelijke, authentiek gebakken stuk appeltaart van Tante Truus, maar ook voor een uitgebreide high tea. Dit alles wordt aan u geserveerd door bijzonder vriendelijke en gemotiveerde medewerkers.

Het Eksternest is méér dan alleen een eetgelegenheid. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis met veel plezier en toewijding in zowel de bediening als de keuken.

Wie bij het Eksternest komt, neemt de tijd en laat zich verrassen door de ontwapenende authenticiteit van de medewerkers.

Check de roze button voor de website van het Eksternest!

Meer bijzondere plekjes in de natuur vinden? Op onze website staan er nog meer...

Het Eksternest

Muiderweg
1351 GJ Almere
Openingstijden Het Eksternest is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.30 - 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.30 - 17.00 uur. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Urban Sports Games

Urban Sports Games

Tijdens de Urban Sports Games op 1 en 2 juni zijn de Esplanade, het Forum en het Stadhuisplein the-place-to-be voor iedereen die van urban sporten houdt! Er zijn wedstrijden, demo's, clinics en workshops. Deelname is ook nog eens gratis, zo tof!

Dit is er te doen