De KoningskikkerTerug naar het overzicht

Mindfullness met oefeningen voor aandacht, bewustzijn en het stoppen van prikkels!

Kinderen zijn van jongs af aan al nieuwsgierig en onderzoekend. Ze willen graag van alles weten en ervaren en daardoor hebben ze het in deze tijd vaak te druk, net als volwassenen. Ze raken overprikkeld en zijn daardoor snel afgeleid en worden onrustig. Ze zijn vaak moe, want er worden hoge eisen aan ze gesteld, zowel op sociaal en emotioneel gebied als op school. 

Tijdens de trainingen van de Koningskikker leren kinderen en jongeren te oefenen met het hebben van aandacht en bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Ze leren de constante stroom van prikkels te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben, nu op dit moment. 

Ze leren vriendelijke aandacht te geven aan hun gedachten en emoties en aan de signalen van het lichaam. Door op deze manier te “stoppen met doorgaan” komen ze uit de 'automatische piloot'. Ze leren impulsen te beheersen, maar óók te accepteren dat de dingen in het leven niet altijd even fijn of geweldig zijn.

Mindfulness voor jongeren en kinderen voldoet aan de grote behoefte om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen! De training is ontwikkeld in Nederland en wordt nu zelfs in andere landen gebruikt. 

Klik op de websitebutton voor meer informatie.

TIP: We hebben nog veel meer handige tips en weetjes over de opvoeding!

De Koningskikker

Sportlaan 45
1333 TA Almere-Buiten
Openingstijden Zie de website Prijs Zie de website Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Er op uit tips voor de zomervakantie!

Er op uit tips voor de zomervakantie!

Nog heel even genieten van die laatste twee weken van de zomervakantie. Het gaat weer veel te snel voorbij! Maar niet getreurd, klik snel door op de roze button en ga er met het gezin nog even op uit en maak de mooiste zomervakantieherinneringen!

Inspiratie om met het gezin er op uit te gaan!