Ondersteuning bij scheidingTerug naar het overzicht

Als je ouders gaan scheiden en je daar wat extra ondersteuning bij kunt gebruiken ga je naar Humanitas.
Als ouders gaan scheiden dan verandert er heel veel voor de kinderen en voor de ouders. Om dit ingewikkelde proces niet alleen te hoeven doorstaan biedt Humanitas hulp. Deze hulp is er voor kinderen t/m 18 jaar en hun ouders. Ze helpen bij het omgaan met veranderingen en emoties die bij een scheiding horen.

Humanitas Almere biedt diverse programma’s aan:

De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO. Als je gaat scheiden, verbreek je de relatie als partners, maar je blijft wel sámen ouders van jullie kind(eren). Deze verandering brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als vader of moeder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder?

Voor jongeren van 12 - 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn is er het Kameleonprogramma. Een scheiding heeft veel invloed op het leven van een jongere. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding lang(er) is geleden. Het Kameleonprogramma biedt jongeren de mogelijkheid om in groepsverband hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven.

KOESA is een groepsprogramma voor kinderen tussen 8-12 jaar waarvan ouders gescheiden zijn. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven. In zes bijeenkomsten doorlopen ze, samen met leeftijdgenoten, hun eigen proces. 

Het Dappere Dino-programma is een groepsprogramma voor kinderen in groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn, want een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden.

Stoere Schildpadden is een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar van gescheiden ouders. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden. Het biedt de kinderen in groepsverband de mogelijkheid om spelenderwijs hun ervaringen, gevoelens en gedachten te benoemen en herkennen.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kinderfeestjespagina!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Buiten on Ice

Buiten on Ice

Schaatsliefhebbers opgelet! Vanaf 13 december staat de gezellige ijsbaan weer in Almere Buiten Centrum.

Zin in een rondje op de schaatsbaan? Schaatsen aan en gaan.

Feestelijke opening op 13 decembers!