SterprogrammaTerug naar het overzicht

Als je iemand verliest kun je daar soms wat hulp bij gebruiken en dat biedt Humanitas aan jou.
Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. Voor 8 - 12 jarigen is er Ster kinderen, voor 12 - 23 jarigen is er het Ster jongerenprogramma.

Als kinderen en jongeren een verlies in het gezin meemaken, verandert er nogal wat in hun leven. Ze ervaren gevoelens en gedachten die ze nog nooit ervaren hebben. Thuis worden veel dingen anders; de sfeer is niet meer hetzelfde, er is verdriet, er is een lege stoel aan tafel, de vertrouwde rituelen worden aangepast, taken moeten herverdeeld worden. Daarbij zijn kinderen geneigd om zich verantwoordelijk te voelen voor hun verdrietige ouder(s) en soms zelfs voor de gang van zaken thuis. Het Humanitas Sterprogramma is er speciaal voor hen. In groepsverband is er de mogelijkheid om op creatieve manieren hun ervaringen, gevoelens en gedachten te benoemen en herkennen.

In zes bijeenkomsten doorlopen ze samen met leeftijdsgenoten hun eigen proces. De bijeenkomsten vinden plaats op een centrale locatie in Almere. Ouders worden nauw betrokken bij het Sterprogramma. De bijeenkomsten staan onder leiding van deskundige coaches van Humanitas Gezin en verlies Almere.

Aan het volgen van het Sterprogramma zijn geen kosten verbonden.

Voor wie is het Sterprogramma?
Kinderen van 8 tot 12 jaar waarvan een gezinslid is overleden (Sterprogramma kinderen).
Jongeren van 12 tot 23 jaar waarvan een gezinslid is overleden (Sterprogramma jongeren).
Ouders van deelnemende kinderen en jongeren.

Wat hebben kinderen en jongeren aan het Sterprogramma?
Na het volgen van het Sterprogramma kunnen kinderen en jongeren hun gevoelens benoemen en plaatsen. Ze voelen zich bijvoorbeeld minder alleen, verdrietig, angstig en boos. Ze weten dat zij geen schuld hebben aan het overlijden. De meeste kinderen en jongeren voelen zich naderhand beter over zichzelf en hun leven. Het contact tussen kind/jongere en ouders verbetert in veel gevallen.

Informeer wanneer de eerstvolgende programma's van start gaan: Ster Kinderen en Ster Jongeren.

Klik op de roze websitebutton!

TIP: neem ook eens een kijkje op onze clubjespagina!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Eropuit!

Eropuit!

Zin in een tof uitstapje in Flevoland? Van musea en theaters tot boswandelingen, speelplekken en vakantiekampen.

We hebben een hoop leuke uitjes in en om Flevoland verzameld.

Bekijk snel onze Eropuit-Pagina!