Home-Start AlmereTerug naar het overzicht

Opvoeden? Je staat er niet alleen voor! Ook nu in coronatijd is Home-Start Almere er.

Een gezin draaiende houden, gaat niet altijd even makkelijk. Er kan ruzie zijn met je kinderen, spanning met je partner, ziekte bij jezelf of gezinsleden, weinig contact met familie en vrienden. Of de administratie loopt achter, een van de kinderen maakt geen huiswerk, een ander kind is alleen nog maar met zijn mobiel bezig, of… Het kan van alles zijn. Meestal los je de problemen zelf op. Is het je wat te veel? Je staat er niet alleen voor, onze Home-Start vrijwilligers staan klaar om je hierbij te ondersteunen. Jij vertelt met welke vragen je zit en waarover je tips wilt hebben. Je trekt samen met de Home-Start vrijwilliger op, jullie praten over de alledaagse opvoedproblemen en zoeken er oplossingen voor.

Ook nu in tijden van corona kun je bij Home-Start terecht. De vrijwilligers van Home-Start blijven je steunen, eventueel via telefoon en videobellen als dit tijdelijk niet live kan. 

Vrijwilliger

Zijn jouw kinderen de deur al uit of loopt de opvoeding helemaal op rolletjes en heb wat tijd over kan je je natuurlijk ook als vrijwilliger aanmelden bij Home-Start. Vele gezinnen zijn er flink bij geholpen als jij je eigen opvoedervaringen met hen wilt delen, een luisterend oor kan bieden en samen leuke dingen met hen wilt ondernemen.

Wat is Home-Start
Home-Start is een programma gericht op het bieden van ondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 18 jaar en voor aanstaande ouders vanaf de 28e zwangerschapsweek. De gezinnen geven zelf aan waarbij zij steun nodig hebben: hun vragen staan centraal.
Home-Start is een evidence based programma. Dit betekent dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat het programma werkt. Ouders die ondersteuning hebben gehad van een Home-Start vrijwilliger voelen zich prettiger en gaan positiever met hun kinderen om.

De ondersteuning van Home-Start richt zich op:
• Voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen
• Het zelfvertrouwen van ouders vergroten
• Het sociale netwerk van ouders versterken
• Gezinnen aanmoedigen om efficiënt gebruik te maken van beschikbare diensten en voorzieningen.

Klik op de roze button voor meer informatie.

Tip: Heb je al eens een kijkje genomen bij onze blogs?

Home-Start Almere

Busplein 26
1315 KV Almere
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs