OnderwijsondersteuningTerug naar het overzicht

Onderwijsondersteuning voor zieke leerlingen via OZL Flevoland.
Wanneer een leerling frequent en langdurig afwezig is door ziekte kan de ouder/verzorger of een medewerker van de school contact opnemen met een consulent Onderwijsondersteuning zieke leerlingen (OZL), werkzaam in de regio waar de school staat.

De consulenten OZL werken verspreid over heel Nederland bij een onderwijsadviesbureau (OAB) of Educatieve voorziening van een Universitair Medisch Centrum (EV). In overleg met de ouders/verzorgers en de school bespreekt de consulent OZL welke vorm van onderwijsondersteuning het meest passend is voor de langdurig zieke leerling en geeft een advies op maat.

De consulent bekijkt, bijvoorbeeld, of de inzet van KlasseContact geschikt is voor de specifieke situatie van de langdurig zieke leerling. Met KlasseContact kan de leerling met een laptop thuis of in het ziekenhuis, lessen volgen met zijn of haar eigen klas. De leerling is op deze manier aanwezig in de klas en volgt, zo veel als mogelijk, het onderwijs net als de klasgenoten. Zo raakt het kind niet achterop met zijn schoolwerk en blijft in contact met zijn leeftijdsgenoten.

De onderwijsvoorziening voor zieke leerlingen wordt bekostigd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Aan de inzet van de consulenten OZL zijn daarom geen kosten verbonden. Het gaat om kortdurende ondersteuning (max. 3 maanden) waarin de consulent samen met de ouder en de school het onderwijsproces voor de zieke leerling goed op de rails zet, en zo nodig na deze periode overdraagt aan het samenwerkingsverband waarin de school participeert.
De consulenten OZL zijn aangesloten bij het landelijk netwerk Ziek zijn & Onderwijs, Ziezon. Hier is informatie te vinden voor leerkrachten en ouders hoe om te gaan met uiteenlopende ziektebeelden. 

Voor meer informatie klik je door naar de website via de roze websitebutton.

Voor een middagje thuis knutselen, bakken, schminken of koken en je hebt inspiratie nodig, kijk dan zeker bij onze DIY-tips!

Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen Flevoland

Ravelijn 1-11
8233BR Lelystad
Prijs gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Kinderfeestjesmaand!

Kinderfeestjesmaand!

Het is kinderfeestjesmaand bij Kidsproof Flevoland. Tijd om inspiratie op te doen!
Kies uit meer dan 100 feestjes, laat je inspireren door toffe thema-ideeën en ontdek originele cadeautips en feestelijke recepten. Zo maak jij van elke verjaardag een knalfeest! 

Kies jouw feestje!