3x originele lekkernijen voor het Sinterklaasfeest!

30 november 2021

Sinterklaas is niet alleen een leuk feest voor de gezelligheid en cadeautjes, maar ook voor het lekkere snoepgoed! Hebben jullie alleen ondertussen al genoeg van alle pepernoten, chocoladeletters en marsepein? Wij maakten afgelopen weekend drie hele lekkere, originele lekkernijen in het teken van Sinterklaas met de kindjes. Lees de inspiratie hieronder. Smullen!

Sinterklaas baksel om van te smullen

Stel je eens voor: alle lekkernijen die je normaal tijdens het Sinterklaasfeest eet bij elkaar. Dat wordt toch zeker super lekker! Voor het eerste orginele idee dat heerlijk is voor pakjesavond, of als voorbereiding daarop, heb je de volgende ingrediënten nodig:

- chocola
- schuddebuikjes
- mini marshmallows
- strooigoed
- spikkels

Baksel

Deze baksel is heel makkelijk: smelt de chocola, dit kunnen ook verschillende soorten chocola zijn. Giet de gesmolten chocola geleidelijk over het bakpapier uit. Bestrooi de laag chocola met schuddebuikjes, dit zijn mini pepernoten. Versier de rest van de chocola met mini marshmallowd, strooigoed, spikkels en allerlei andere zoete lekkernijen die jullie graag eten. 

Tevreden met alle ingrediënten en jullie creatie? Leg het in de koelkast om goed af te laten koelen, waardoor het één harder geheel wordt. Helemaal afgekoeld? Dan kun je de chocola in stukjes breken en kan iedereen genieten van een chocolaatje vol Sinterklaas snoepgoed!

TIP: vieren jullie het Sinterklaasfeest thuis dit jaar? Doe hier 23x inspiratie op met Sint thuisactiviteiten voor kids!

Spiesjes in Sint-thema

Deze tip is ideaal als jouw kinderen niet zo gek zijn op groenten of vega/vlees, maar het opeens een stuk lekkerder vinden als het er leuk uitziet! 

Spies Spies

Dit weekend maakten wij kipspiesjes in de vorm van de S, speciaal voor Sinterklaas natuurlijk. In plaats van kip kun je deze spiesjes ook maken met bijvoorbeeld wortel, courgette of een vegetarische variant van kipstukjes. Marineer of bekruid de ingrediënten voor meer smaak en prik ze aan de prikker in de vorm van een S, of misschien zelfs in de letters van jouw kindjes! Daarna is het tijd om de spiesjes in de oven te doen. 
Tip: maak ook een lekker sausje om de spies in te dippen, zoals pindasaus!

Een gezonde Sinterklaas-snack mee naar school? Maak deze lekkere en leuke appelmijtertjes!

Hartige banketletter

De meeste banketletters die wij eten zijn zoet, maar hartige banketletters zijn ook echte aanraders! De banketletter van het plaatje is gevuld met vegetarische paddenstoelenmix. Een echt herfstig hapje! Liever niet vegetarisch? Je kunt ook een banketletter maken met bijvoorbeeld worst of gehakt. 

Naast de inhoud van de letter waar je zelf voor kunt kiezen, heb je een bladerdeegrol nodig. Verdeel de zelfgekozen inhoud over het bladerdeeg. Rol en vouw vervolgens het bladerdeeg aan de onderkant en buig het bladerdeeg tot een S. Of kies een andere letter, waar jouw kindjes fan van zijn en die ook makkelijk te vormen is met bladerdeeg. 

Hartige banketletter

Stop de hartige banketletter vervolgens nog even in de oven. Eet smakelijk!

TIP: Lees hier  6 ideeën voor een extra speciale pakjesavond!

Naar de website