16x sportieve clubjes in Flevoland!

17 augustus 2022
Houdt jouw kind ook zo van lekker sportief bezig zijn? Dan hebben wij goed nieuws! Flevoland is namelijk een super sportieve provincie. Er zijn hier talloze leuke sportclubjes voor kids om uit te kiezen. Om je wat inspiratie te geven verzamelden wij 16 leuke sportclubjes in Flevoland.
Sportieve clubjes voor kids

1. Bad-mini-ton 4+

Bij Badmintonvereniging Almere maken kids al vanaf 4 jaar spelenderwijs kennis met badminton. Een keer per week gaan ze aan de slag met rackets en shuttles, ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden en wordt er lekker veel bewogen. Ook voor de allerkleinsten is dit dus een leuk clubje!

2. Padel Almere

Je hebt er vast wel eens van gehoord want het is tegenwoordig enorm populair: Padel! Dit is een verrassend leuke balsport met een racket, een bal op een baan en een kooi. Padel is laagdrempelig en daarom kun je al snel een leuke bal slaan of rally spelen. Door de jeugdgroeplessen halen kids nog meer uit deze dynamische outdoorsport. Kom je ook een balletje slaan? Klik dan hier

3. Korfballen in Dronten

We gaan door met de balsporten: korfbal! Heb jij de behoefte om samen met leeftijdsgenootjes lekker te sporten en te bewegen? Dan is ASVD korfbal de vereniging voor jou. Het hele jaar door zijn er korfbaltrainingen voor alle leeftijden. Lid worden brengt je niet alleen veel sportiviteit en beweging, maar ook super veel gezelligheid.

4. Tennissen in Swifterbant

ATC Swifterbant organiseert elk jaar de leukste tennisactiviteiten en -toernooien voor jongeren van 4 tot 12 jaar. Zodra je je inschrijft word je meteen opgenomen in een team en leer je samen met je leeftijdsgenootjes alle ins en outs van tennis!



5. VV Volta

Volleybalvereniging Volta staat voor: gezelligheid, sportiviteit, saamhorigheid en respect voor elkaar. De trainingsavonden van Volta zijn maandag en woensdag. Hierbij besteedt de trainer aandacht aan techniek, tactiek en samenspel. Volleybal voor de D-, E- en F- jeugd is mogelijk vanaf 6 jaar. Ook leuk: Naast de trainingen en de wedstrijden organiseert de vereniging ook andere toffe activiteiten. 

6. Voetbalschool Almere

Voor kids van 4 tot en met 8 jaar is de Voetbalschool Almere misschien wel iets. Kleutervoetbal is het voortraject voor het voetballen bij voetbalverenigingen of als extra training om de techniek aan te scherpen. De eerste stap als echte voetballer dus! De trainingen worden gegeven op vrijdag middag van 16.30 tot 17.55 uur op de velden van FC Almere te Almere Haven.



7. Sportbedrijf Lelystad

Bij sportbedrijf Lelystad is er heel veel te beleven op sportief vlak. Zo is er een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in Lelystad. Het aanbod aan activiteiten is groot en divers: van yoga tot golf en van gitaarles tot zelfverdediging. Ook zijn er zwemgroepen en speciale ouder-kind sportclubjes bijvoorbeeld. Neem zelf eens een kijkje en laat je verrassen! 

8. Zwembad de Koploper

Een echte waterrat worden? Bij Sportcentrum De Koploper kun je terecht voor zwemonderwijs volgens de Zwem-ABC-methode. Vanaf 4 jaar is het mogelijk lessen te volgen. Tip: Als je op zwemles zit, is het mogelijk om in het weekend tijdens het vrijwerkuur samen met papa of mama te oefenen met zwemmen! Toegang voor zwemleskinderen is dan gratis.

9. Surfschool Zeewolde

Wauw, dit is een super tof clubje! Bij Surfschool Zeewolde leren kids tijdens de lessen alles over windsurfen. Ervaren en enthousiaste instructeurs staan klaar om ze te begeleiden. Je krijgt les met het nieuwste materiaal. Door de stabiele boards en lichte zeilen kun je op elke leeftijd leren windsurfen, zelfs al vanaf 8 jaar!



10. Hockey Buitenhout

Voor zowel competitie- als trimhockey kun je terecht bij Buitenhout MHC. Naast de nodige sportiviteit zorgen zij hier voor gezelligheid door het organiseren van leuke evenementen en een goede sfeer op de club. Hoe snel krijg jij het hockeyspel onder de knie?

11. Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere is er voor gezinnen die het financieel niet zo breed hebben. Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen aan een sport, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Voor meer informatie en de spelregels klik hier

12. Scouting Zeewolde

Scouting Landgoed Zeewolde is een unieke plek, midden in de natuur! Kinderen, scouts, scoutinggroepen, families, scholen en verenigingen kunnen hier mee doen aan uitdagende activiteiten in de natuur. Iedereen is van harte welkom dus ga lekker op avontuur! 



13. Manege Emmelerbos

In het Emmelerbos in Emmeloord vind je een hele fijne manege. Met ukkielessen voor kids vanaf 5 jaar! Vanaf 8 jaar kunnen de kinderen doorstromen naar of starten in de jeugdlessen. Tijdens de lessen leren kinderen op een leuke en veilige manier met pony's en paarden om gaan. 

14. United Dance Almere

Voor o.a. Toddlerdance, Kids(song &) dance, ballet, urban dance en tapdance kun je naar United Dance! Kuis uit meer dan 80 lessen per week in diverse dansstijlen. Of je nu van dansen je beroep wilt maken of gewoon 1 les in de week wilt volgen: Iedereen is welkom! Alle leerlingen schitteren twee maal per jaar in een voorstelling.

15. Club Pellikaan

Kom kindersporten bij sportschool Club Pellikaan. Je vindt hier allerlei soorten sporten zoals kids yoga, judo en boxing. Niet alleen de kids kunnen hier terecht maar ook ouders kunnen gezellig meedoen!

16. Chantal’s Dance Centre

Bij Chantal's Dance Centre (voorheen Jouetta’s danscentrum) worden kinderen op een speelse, muzikale manier bewust gemaakt van hun lichaam en de mogelijkheden daarvan. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom tijdens de swingende uurtjes!

Veel plezier met het kiezen van een tof clubje bij jou in de buurt!

Benieuwd naar actuele gezinsuitjes in Almere? Neem een kijkje in onze Uitagenda! Naar de website