• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Winters genieten in Almere

23 december 2022

Yes, het is kerstvakantie! Weer of geen weer, de leukste uitjes vind je in Almere! Van schaatsbaan tot Family X-Mas Clinic en WinterWonderDays. Maak tijd voor elkaar en ga er lekker op uit. We hebben een aantal tips een rij gezet.

Winters genieten in Almere deze vakantie

Schaatsbaan Almere Centrum

Tot en met 8 januari schaats je op écht ijs op de schaatsbaan in Almere Centrum. Voor €2,50 per persoon kunnen de kids zich een uur vermaken, terwijl jij de laatste feestinkopen doet in het centrum of ergens een kop koffie gaat drinken. Shop je bij deelnemende winkels, dan is het schaatsen zelfs gratis. O ja, je hoeft jouw eigen schaatsen niet eens mee te nemen. Het huren van schaatsen is inbegrepen.

Ally on Ice | Visit AlmereKindvriendelijke restaurantjes

Na al dat schaatsen hebben jullie vast trek gekregen in iets warms. Gelukkig vind je genoeg kindvriendelijke restaurantjes in Almere. Om de hoek van de schaatsbaan zit restaurant De Beren Almere! Verderop, op restaurantplein Belfort, vind je meer gezellige restaurants en een klimwand met trampoline voor de kids. Ook een kids friendly plek: Pannenkoekenrestaurant Smullen & Spelen met grote speeltuin.


Kindvriendelijk uit eten in Almere | Visit Almere


Winterfair in Almere Haven

Op zaterdag 17 december en zondag 18 december wordt het winters gezellig in Almere Haven tijdens de Winter Fair. Struin langs leuke kraampjes in het centrum, geniet van livemuziek en leuke activiteiten en attracties voor de kleintjes. Van roofvogel act tot zweefmolen en van schaatsbaan tot springkussen. Het mooiste is: toegang is gratis!


Winter fair Almere Haven | Visit Almere


Jumping Jack

Een actieve dag beleven, maar wel warm en droog blijven? Bij trampolineparadijs Jumping Jack oefen je mooiste sprongen of daag je vrienden uit voor een battle op de balk. Leuk voor jong en oud! Ook leuk: een potje fanatiek glow in the dark mini golfen in Jacks Magic Forest.


Jumping Jack in Almere | Visit Almere


Almere Jungle

Tot 8 januari 2023 wordt Almere Jungle omgetoverd in magische winterse sferen. Ontmoet ‘’ijsberen’’, een zingende sneeuwpop en kom dansen in de sneeuw. Geniet daarna van een heerlijke lunch in het Jungle Café met gezellige kerstmuziek op de achtergrond. Tegen de tijd dat het gaat schemeren, wordt de Jungle alleen nog maar magischer.


WinterWonder Days | Visit Almere


Indoor Mountainbike

Altijd al eens willen mountainbiken? Dit is je kans! Onder het glazen dak in de kas van Indoor Mountainbike vind je verschillende parcours, van beginnend tot gevorderd. Deze kerstvakantie boek je een gezellige Family X-mas Clinic. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met mountainbike. Na een les van 1,5 uur, kun je zelf het parcours gaan verkennen!


Indoor Mountainbike | Visit Almere


Meer inspiratie voor de Kerstvakantie? Neem snel een kijkje op de site van Visit Almere.

Fijne vakantie!

Naar de website