5x het leukste speelgoed van Clementoni

19 september 2022

Ken jij het mooie en superleuke Italiaanse speelgoedmerk Clementoni al? Susanne kent ze bijna allemaal en koos haar 5 favorieten voor de start van het schooljaar!

Naast leuk en goed van kwaliteit zijn alle spelletjes ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zo leren ze spelenderwijs. Susanne koos voor ons 3 favorieten voor de onderbouw en 2 keer tof speelgoed voor de bovenbouw!

Naar school met Clementoni

Deze spellen voor de onderbouw kun je gezellig samen spelen, maar je kind kan er ook zelf mee aan de slag. Heb jij even je handen vrij ;)


1. Vormen en kleuren (2-4 jaar)

Voor de allerkleinsten: met dit leuke en eenvoudige spel leert je kind om geometrische vormen en vier hoofdkleuren te herkennen. Met de 16 felgekleurde vormpjes kan je kind op verschillende manieren spelen en ze bijvoorbeeld op de juiste plek in de kaarten laten passen. Alles op z'n plek? Dan speelt je kind vaak nog heerlijk verder met de losse vormpjes.  



2. Interactive Quiz Junior (4-6 jaar)

Tijd voor een spannende quiz! Tijdens deze interactieve quiz leert je kind logische verbanden leggen, tegenstellingen, dieren, vormen, kleuren, cijfers en hoeveelheden herkennen. De zes kaarten met prachtige illustraties zijn weer opgedeeld in twaalf spelactiviteiten. Het allerleukst? De twee pennetjes waarmee je de goede antwoorden kiest. Dat vonden wij zelf vroeger al zo leuk!


3. De kleuterschool in een doos (3-6 jaar)

Je bent in één keer klaar voor de basisschool als je deze complete set educatieve spellen kiest. Ze passen helemaal bij de activiteiten van groep 1 en 2 van de basisschool. Door middel van leuke spelletjes leert je kind cijfers en letters. Maar er zit bijvoorbeeld ook vingerverf (de afwasbare natuurlijk) en een heel aantal gekleurde stiften in om je kind lekker te laten tekenen. Officieel gezegd: 'bevat activiteiten die bedoeld zijn om de handvaardigheden, het logisch en cijfermatig inzicht en de taalvaardigheid te stimuleren'. Maar dan wel op een leuke manier ;)




4. Mystery English (6-10 jaar)

Dit leuke en originele bordspel is gemaakt om de kennis van de Engelse taal te verbeteren. Ontdek wat er op school is gebeurd: waar zijn de vrienden gebleven? Los het mysterie op door alle vier de ruimtes op het bord te onderzoeken: hiervoor moet je de vragen correct beantwoorden en de juiste voorwerpen bemachtigen om de deuren te openen. Een soort mini-escape room dus!


5. Interactieve wereldbol (7+ jaar)

Ik was vroeger al gek op wereldbollen en kon er eindeloos op speuren naar onbekende landen. Deze moderne versie heeft een prachtige sprekende (!) interactieve wereldkaart, optische leespen en bijbehorende app. Om de wereld te ontdekken en te leren over continenten, landen, hoofdsteden, oppervlaktegebieden, populaties, valuta's, talen, gebieden, hoogtes, tijdsverschillen en andere interessante feiten. Super cool: met de app kun je inzoomen op specifieke landen en krijg je nog meer informatie. Gelukkig zit er geen bovengrens aan de leeftijd voor deze wereldbol, ik vind 'm zelf stiekem ook wel héél erg leuk...




Dit zijn onze 5 favoriete speelgoedtips, maar er is nog veel meer: ontdek de volledige Clementoni-wereld hier!

Kidsproof X Clementoni

Clementoni is een Italiaans bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring, opgericht door Mario Clementoni in 1963. Een merk dat synoniem staat voor creativiteit, passie en aandacht voor kwaliteit. Je vindt er de leukste kinderspelletjes en babyspeelgoed, die ook nog eens super leerzaam zijn en helpen bij de ontwikkeling. Wij zijn al jaren fan. En vinden het fijn om dat in deze samenwerking te delen op Kidsproof. Clementoni heeft ons gevraagd, wij hebben natuurlijk zelf onze favorieten voor je geselecteerd. #proudpartner

Naar de website