• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Leukste speelgoed van Clementoni

27 oktober 2022

Susanne heeft 5 favoriete cadeaus voor diverse leeftijden van speelgoedmerk Clementoni voor je op een rijtje gezet! Bekijk ze snel.

Clementoni

De Feestdagen komen eraan en de speelgoedboeken worden hier al druk doorgebladerd en de verlanglijstjes gevuld! Ken jij het mooie Italiaanse speelgoedmerk Clementoni al? Naast leuk en goed van kwaliteit, zijn de spelletjes van Clementoni ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren hier namelijk spelenderwijs mee. Kind blij, jij blij! Daarom hebben we onze 5 favorieten- één per leeftijdscategorie - voor je verzameld. Van Dierenarts tot Electrisch lab. Je kunt het gezellig samen spelen, maar je kind kan er ook zelf mee aan de slag.

1. Mijn Eerste Spel (2-4 jaar)

Voor de allerkleinsten: Een spel met heel veel speelbladen en quizvragen. Mijn eerste Quiz stelt de vraag en jullie gaan samen op zoek naar het antwoord met de fantastische, makkelijk vast te houden elektronische pen! Ontdekken en leren is nog nooit zo makkelijk én gezellig geweest.

Mijn Eerste Quiz bestaat uit 24 leuke activiteiten. Van vragen over boerderijen tot aan savanna’s: alles komt aan bod. Met dit educatieve speelgoed leren kinderen vormen en kleuren herkennen, maar ook wordt hun ruimtelijk inzicht gestimuleerd.
2. Dierenartsen in spé (5+)

Mijn kids zijn gek op dieren. Dit spel is enorm geschikt voor kinderen die ook zo gek zijn op dieren of voor wie ervan droomt om dierenarts te worden. Dierenartsen in spé is een fantastische set om deze fascinerende wereld te ontdekken! De set bevat een knuffeldiertje dat genezen moet worden en alle benodigdheden om dit te doen: stethoscoop, verband, gaas en een speciale kraag. 

Voor nog meer speelplezier helpt de video-tutorial van een aardige dierenarts je kind bij alle voorgestelde activiteiten. Handig!3. Ontdek de Wereld (6-10 jaar)

Een puzzel en vele spelactiviteiten om de dieren op aarde te ontdekken. Dus dierenfans in huis? Ontdek de leefomgevingen van dieren over de hele wereld en hun namen. Het spel bevat een grote puzzel van de wereld met de belangrijkste kenmerken, dierenvormen en afbeeldingen van typische dieren in verschillende omgevingen.
Verder bevat het gezelschapsspelletjes, uitdagingen, bingo en een zoekspel om het zicht te verscherpen, het logisch denkvermogen te ontwikkelen en reflexen te trainen! Daar zijn ze dus wel even zoet mee.4. Verbluffende Scheikunde (8+)

Verbluffend Scheikunde: Een kindvriendelijk laboratorium met 180 verschillende experimenten!

Met deze unieke experimenteerdoos leren kinderen van alles over scheikunde. Door de uitgebreide laboratorium-opstelling voelt dit als een écht lab! Als ze zorgvuldig te werk gaan en de uitgebreide, geïllustreerde handleiding volgen, behalen ze veilig het gewenste resultaat. 

Combineer de verschillende stoffen en bewonder de chemische reacties die tot stand komen. Door de 180 experimenten is er genoeg te leren! Mijn kinderen hebben al meerdere sets van Clementoni, maar deze is nog uitgebreider dan alle andere, ik ben benieuwd welk experiment zij het leukste vinden.5. Elektronisch Lab (8+)

Deze experimenteerdoos is uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar!

Elektriciteit is tegenwoordig niet meer dan normaal, maar hoe werkt het precies? Kom erachter met dit te gekke speelgoed van Clementoni. Verbindt de verschillende gepatenteerde modules en laat lichten en sensoren branden! Je bouwt zowel de onderdelen als het circuits. De opdrachten hebben verschillende moeilijkheidsniveaus, weet jouw kind ze allemaal te voltooien?

Mijn zoontje kan niet wachten tot zijn eigen experimenteerdoos binnen is! Dit educatieve speelgoed is er voor kinderen die weten dat er voor elke uitdaging een oplossing is.
Dit zijn Susannes 5 favoriete sinterklaascadeau-tips, maar er is nog veel meer: ontdek de volledige Clementoni-wereld hier.

Een fijne Sinterklaasperiode toegewenst!

Kidsproof X Clementoni

Clementoni is een Italiaans bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring, opgericht door Mario Clementoni in 1963. Een merk dat synoniem staat voor creativiteit, passie en aandacht voor kwaliteit. Je vindt er de leukste kinderspelletjes en babyspeelgoed, die ook nog eens super leerzaam zijn en helpen bij de ontwikkeling. Wij zijn al jaren fan. En vinden het fijn om dat in deze samenwerking te delen op Kidsproof. Clementoni heeft ons gevraagd, wij hebben natuurlijk zelf onze favorieten voor je geselecteerd. #proudpartner

Naar de website