8x activiteiten bij Stad & Natuur Almere

7 juni 2021
Stad & Natuur ken je misschien wel van de Kinderboerderijen Den Uylpark en De Beestenbende, of van het roze Klokhuis en van het natuurbelevingcentrum aan de rand van de Oostvaardersplassen. Of misschien ken je het wel van de schapen, geiten, bijen en varkens op Stadslandgoed de Kemphaan. Ontdek wat voor leuks je er allemaal kunt doen!
Activiteiten bij Stad & Natuur

Dieren knuffelen en speuren

Kom naar Kinderboerderij den Uylpark in Stedenwijk in Almere Stad. Een gezellige kinderboerderij met een grote variatie aan dieren, van pony tot kip! Er is ook een leuk speeltuintje om in te spelen en een speurtocht over het terrein! TIP: leer hier ook alles over plantjes ruilen bij de plantenbieb!


Natuur van dichtbij 

Altijd al een ezel, pony of varken van dichtbij willen zien? Neem dan een kijkje bij Kinderboerderij de Beestenbende in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. Tip: neem plaats op de tractor voor een mooie foto!


5 leuke wandelspellen

Wandelen saai? Met een wandelspelletje vinden de kids naar buiten gaan een stuk leuker. Wat dacht je van boomtikkertje of een potje natuurbingo? Wij verzamelden 5 spelletjes en wandelingen op locatie van Stad & Natuur!


Twee speurtochten

Kom jij speuren in het Vroege Vogelbos? Speurtocht Lammetje Luit is leuk voor kleinere kinderen, ze leren van alles over de schapen. De Wolf in schaapskleren is speciaal voor wat oudere kids. Volg de wolvenklauwen door het bos! Koop de speurtochten hier!
Lentebingo
Ontdek alles wat de lente te bieden heeft en vink ze af op je lente-bingokaart!  Ga bijvoorbeeld in de natuur op zoek naar lieveheersbeestjes, bijen en schapen. Wie heeft er als eerst een volle kaart? Download hier de lente-bingokaart.Zwerfafvalbingo
Zijn jouw kids echte natuurfans en wil je hen graag bijbrengen dat het belangrijk is om geen afval in de natuur achter te laten en dat het goed is om rommel op te ruimen? Met deze zwerfafvalbingo wordt afval rapen een stuk aantrekkelijker! Kunst uit de natuur
Zwerfsteentjes: je ziet ze veel in de natuur en het is erg leuk om met kinderen te maken. Je verft een steen en legt deze als een kadootje in de natuur voor andere mensen. Of maak met andere natuurlijke materialen een mooi kunstwerkje! Kijk hier voor inspiratie om kunst uit de natuur te maken.Bouw je eigen insectenhotel
Wil je iets knutselen waarmee je de natuur echt helpt? Wat dacht je van een bijen- en insectenhotel! Zorg dat je een terracotta bloempot hebt, verzamel rietstengels, takjes en andere materialen. Het knutselen kan beginnen! TIP: Schrijf je in voor de Kidsproof Flevoland nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nog meer toffe activiteiten voor kids!

Naar de website