9x magische uitjes in Nederland

17 juni 2021
Er was eens... Woont er achter dat kleine deurtje een kabouter of elfje? En wat zit er aan het einde van de heksentunnel? Jullie favoriete sprookjesboeken komen tot leven op deze 7 magische plekken voor kleine kinderen. Wij verzamelden allerlei tips door het hele land!
Sprookjeswonderland

1. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Bij het pannenkoekenhuis van Hans en Grietje in Zeewolde is alles betoverd. Van wiebelende vloeren tot, betoverde plafonds en zwevende tafel. En het leuke is, jullie zetten alle spreuken zelf in beweging met touwen en knoppen. Buiten ligt een heerlijk sprookjesspeelpark met het snoephuisje van Hans en Grietje, een skeltercircuit en meer.

2. Zeven Dwergenpad Kuinderbos

De Wandelroute Zeven Dwergenpad in het Kuinderbos van Bant, is een vrolijke en leuke speurroute langs Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Deze sprookjesfiguren zijn uit boomstammen gehakt door kunstenaar Giel Ramakers. Bij elke dwerg vind je een natuuropdracht!

3. Grote Kabouterbos Dronten

Wandel het kabouterpad, speel in de kabouter-paddestoelen-speeltuin en sluit af met een heerlijke pannenkoek. Het Grote Kabouterbos in Dronten is een super leuke plek om met kinderen op avontuur te gaan! Bekijk hier de blog van Kidsproofreporters in het Grote Kabouterbos!

4. Kabouterland

In Kabouterland in het Drentse Exloo kun je kabouters en trollen in het wild zien. Echt waar! Kinderen kunnen op avontuur langs de kabouterhuisjes, de exotische dieren en door de trollengrot. Onderweg komen jullie binnen en buiten fijne speelplekken tegen.

5. Sprookjeswonderland

Wist je dat er in Enkhuizen een enorme reus ligt te snurken? Hij woont samen met een heleboel betoverende figuren in het Sprookjeswonderland. De attracties in het park zijn een echte aanrader voor jonge kinderen. Van dobberbootjes in de vorm van een lieveheersbeestje tot zweven op een vliegend tapijt.

TIP: maak er een heel dagje uit van in Enkhuizen en bezoek ook het Buitenmuseum!

6. Elfendeurtjesroute

De Schoorlse Duinen verbergen een groot geheim. In het speelbos bij het Buitencentrum barst het van de elfjes. De elfjes laten zich niet graag zien, maar als jullie goed zoeken vind je de kleine deurtjes waarachter ze wonen. Bij elk deurtje hoort een opdracht. De route is 1,5 kilometer en is geschikt vanaf 2,5 jaar.

Nog meer toffe Elfendeurtjes spotten? Deze 6 routes lopen ook langs sprookjesachtige plekken!


Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Lees ook:

8x activiteiten bij Stad & Natuur Almere

7. Efteling

Deze magische plek in Kaatsheuvel blijft favoriet voor kinderen. Diep in het Sprookjesbos van de Efteling ontmoeten jullie alle sprookjeswezens die je maar kunt verzinnen; Repelsteeltje, de wolf en de zeven geitjes, Sneeuwwitje en de Kikkerkoning.

8. Sprookjesbos Valkenburg

Draaien in de Dolle Draaimolen of mee op het Schommelschip van Kapitein Haak. Sprookjesbos Valkenburg is een echt kidsproof uitje. Extra leuk: in het park lopen al jullie sprookjeshelden rond. Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje… Wel oppassen voor de draken natuurlijk.

Op vakantie in Zuid-Limburg deze zomer? Dan is dit een super leuk uitje om naartoe te gaan!

9. Recreatieboerderij Pukkemuk

In het Brabantse Dongen staat de gezellige Recreatieboerderij Pukkemuk. Kleine bezoekers moeten zeker een kijkje nemen in het boerensprookjesbos. In dit kleine dorpje wonen boeren en boerinnen die spannende verhalen vertellen. Pukkemuk heeft ook een fijne binnen- en buitenspeeltuin én een dierenweide waar je kunt knuffelen met de boerderijdieren.

TIP: Lees hier ook over 8 super toffe gezinsuitjes in Nederland! Naar de website