5x te gekke musea in Flevoland

14 augustus 2023
Een museum is een magische plek voor je kind. Elk schilderij, elke interactief onderdeel en elk stukje informatie is er om ze te inspireren en te prikkelen. Stap samen met het hele gezin binnen in de wereld van musea en geef je kinderen de kans om te leren, te spelen en zich te laten verwonderen. Wij hebben in deze blog de leukste musea van Flevoland voor je op een rijtje gezet!

1. De lucht in - Luchtvaartmuseum Aviodrome

Luchtvaartmuseum Aviodrome vertelt het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaart. Bekijk binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen. Van het eerste vliegtuig van Anthony Fokker tot en met de ruimtevaart en alles hier tussenin. Bij Aviodrome stap je aan boord van een echte boeing 747. Verder kruip je achter het stuur in de Flight simulator of word je een echte piloot of stewardess!



2. Op expeditie - Museum Schokland

Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven! Jonge bezoekers kunnen in het museum hun kennis over ijstijddieren testen of een paalworm van heel dichtbij bekijken. Of zij gaan aan de slag als archeoloog of dijkbouwer



3. Beleef kunst - Kunstmuseum M. 

M. is een museum voor immersieve kunst en landschapskunst, kunst die overal om je heen is. M. daagt je uit, betrekt je en maakt je onderdeel van de kunst, met al je zintuigen. Bij Kunstmuseum M. zijn regelmatig gave kunstexposties en speciale kinderactiviteiten!

Ontdek alle activiteiten



4. Doeboek- Kinderbosmuseumbos

Het Museumbos is een bos in Almere. Het is geen gebouw met muren en deuren, maar het bestaat uit landschapskunst. Alles is lekker buiten! Je kunt komen spelen in zes enorme kunstwerken, de boskamers, van 100 x 100 meter. Hier kun je buitenspelen, onderzoeken, dromen, denken en... van een berg af hollen.

Het museumbos is extra leuk met het KinderMuseumbos Doeboek. Hierin staan familiespelletjes, bij ieder kunstwerk. Deze spelletjes kun je in ieder seizoen doen! Het KinderMuseumbos Doeboek is vooral leuk met families met kids tussen de 6 en 12 jaar.

5. Ga terug in de tijd - Batavialand

Batavialand is dé plek in Nederland waar je voelt hoe we door de eeuwen heen samenwerken met de zee. Je stapt in de wereld van land ontginnen en bodemvondsten, je ervaart hoe de Nederlandse handelsgeest en de scheepsbouw de handen ineensloegen, je ontdekt hoe ons maritiem verleden de wortels van de toekomst zijn. In het museum, op de werf en het VOC-schip de Batavia!

Stap in de wereld van Batavialand: Ontdek het maritiem verleden. 



Veel musea organiseren maandelijks leuke kinderactiviteiten. Je vindt ze allemaal in onze uitagenda!