5x heel tof spelen in de natuur (gratis)

14 juli 2020
Hoe fijn is het om lekker een dagje in de natuur te beleven? Lekker een frisse neus halen. Er zijn genoeg toffe plekjes in de buurt te vinden waar je heerlijk kunt spelen en ravotten, en ook nog eens gratis! We hebben onze favorieten voor deze zomer op een rij gezet.

Belevenissenbos
Ontdek het bos vol belevenissen in Lelystad. Het Belevenissenbos is het grootste en meest avontuurlijke bos van heel Nederland! Wedden dat je hier nog steeds niet uitgespeeld bent na één bezoekje? Leer hier meer informatie



Harderbos (avonturenroute & kabouterpad)
Speel- en avonturenbos Harderbos is een super leuke plek midden in de natuur om lekker te wandelen, op zoek te gaan naar dieren of lekker te spelen. Je kunt hier de hele dag op ontdekkingstocht gaan! Welke dieren weet jij te ontdekken? Lees hier meer informatie. 




Speelbos de Zevensprong 
Klauter over de touwbrug als je durft, of kies een van de spannende routes in Speelbos de Zevensprong. Durf jij bijvoorbeeld over de Heksenroute te lopen...? Of kies je liever voor de Piratenroute. Dan moet je ook wel heel stoer zijn hoor! Lees hier meer informatie. 



Zuiderzeespeelbos
Bij landgoed De Kemphaan ligt een super tof speelbos, namelijk het Zuiderzeespeelbos. Het bos is opgedeeld in vier stukken, met elk een ander thema. Zo heb je bijvoorbeeld de waterspeelplek en de picknickplek. Ben je benieuwd welke plekken er nog meer zijn? Neem dan hier een kijkje. 



Waterloopbos
Lekker een stukje wandelen of fietsen, en natuurlijk lekker een middagje spelen. Dat kan allemaal bij bezoekerscentrum Waterloopbos! Er is hier heel veel te beleven. Test bijvoorbeeld je natuurkennis of bouw een digitale dijk. Heb jij de antwoorden op alle vragen van de speurtochtd door de natuur? Lees hier meer informatie.



Wellerwaard
Klim in het piratenschip, bouw een zandkasteel of spetter in het water van Wellerwaard in Emmeloord. Er is zo veel te beleven, dat je er de hele dag plezier kunt maken. En als je uitgespeeld bent, kun je lekker een hapje eten bij Bij Ons. Lees hier meer informatie. 

Tip: neem voor meer toffe uitjes deze zomer een kijkje in onze Uitagenda of op onze Eropuit-pagina

Naar de website