De leukste attractie- en speelparken in Flevoland

11 augustus 2023
Zin in een avontuurlijk dagje uit vol plezier? Waan je even helemaal in een andere wereld in een attractie- of speelpark. Met onder meer coole achtbanen, spannende speeltoestellen en magische sprookjesfiguren. Dit zijn onze favoriete thema- en speelparken in Flevoland!

1. Een spectaculair dagje uit in Walibi!

Op zoek naar een adembenemend dagje uit voor het hele gezin? Achtbaan Untamed gaat keihard en in Crazy River beleef je een spetterend avontuur. Met meer dan 35 attracties is er in Walibi Holland genoeg te beleven! Attracties voor iedereen! Bekijk hier in welke attracties jullie allemaal gaan.



2. Waterpark Dolfinarium

Waar vind je op één plek zoveel zeezoogdieren? Met wie je altijd spannende avonturen beleeft? Die je laten schateren van het lachen en bij wie je je geen seconde verveelt? In Harderwijk! In het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium! Je kunt je daar lekker uitleven en samen plezier maken.

Met spetterende shows en heel veel waterpret 

3. Fort Vertier Harderwijk


Ontdek Fort Vertier in Harderwijk, een 3D-labyrint vol met spellen waar plezier en avontuur samenkomen! Dit unieke fort bestaat uit vier torens met een uitdagend doolhof binnenin. Het doel van het spel? Bereik zo snel mogelijk alle torens. Maar let op, de route door het doolhof is niet alleen op de grond, je moet ook klimmen naar de loopbruggen! En dat is nog best een uitdaging... Daarnaast zijn er nog 2 spellen in en rondom het fort.

Een middag plezier gegarandeerd!

4. Hans en Grietje

Bij Hans en Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark kun je heerlijk smullen. Maar er zijn ook diverse trampolines en springkussens, van klein tot ENORM groot! Het Schommelplein zorgt voor uren schommelplezier, waarna je even rustig kunt bijkomen in de Hooiberg.

Er is nog veel meer te beleven!

5. Familiepark Netl

Duik De Wildste Tuin van Netl in en omring je door de frisse vrijheid van dit eindeloze park! Een ideale locatie voor een dagje weg voor het gezin. Je vindt hier strandjes, bamboejungle, olifantenpaadjes en eilanden waar je ontspant en op avontuur gaat. Speel overdag, spendeer de nacht en ga de natuur in!

Buitenspelen, ontdekken en vies worden

6. De Orchideeën Hoeve

Samen op ontdekking in dit prachtige indoorpark vol bijzondere bloemen, plantenten en dieren. Krijg jij van avontuur geen genoeg? Ontmoet dan de reptielenverzorger, wandel tussen duizenden tropische vlinders en voer de reusachtige vissen.

Jouw expeditie sluit je natuurlijk af met ravotten in de Mangrovebos Speelparadijs. In deze waterrijke speeltuin kun je als een echte avonturier op overlevingstocht. Pomp water uit de grond, klim naar de toppen van de bomen en vermijd kabbelende beekjes door aan een liaan te zwaaien of te kruipen door duistere tunnels.

Op avontuur



7. De Voetbalfabriek

Ben jij gek op voetbal? Dan moet je zeker een keer een bezoekje brengen aan De Voetbalfabriek in Almere. Indoor Voetbalhal Bij De Voetbalfabriek is namelijk een grote en unieke indoor voetbalhal met maar liefst 10 verschillende voetbalactiviteiten. Ongeacht je leeftijd en niveau kan je helemaal losgaan!

Spelen maar!


8. Kok Experience

Een dagje uit met het hele gezin? Bij Kok Experience in Lelystad is er van alles te beleven voor jong en oud! In één gebouw vind je allerlei leuke activiteiten om te doen met het gezin of met vriendjes!

Kom jij ook spelen? Kruip, ren, spring en ontdek het speelparadijs bij Kok Experience! Met extra grote peuterhoek is er ook voor de allerkleinste avonturiers van alles te ontdekken.

Je kunt er ook lasergamen, VR ontdekken, een escape room doen en naar de bios!




Overnachten bij een pretpark


Wist je dat we op Kidsproofvakantie.nl een themapagina voor overnachten bij een pretpark hebben? Hier vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties dicht bij populaire pretparken en dierentuinen in Nederland. Bekijk ze hier.



Toegankelijke themaparken

Op Kidsproofplus.nl verzamelen we de leukste uitjes voor kinderen met een beperking of extra behoefte. Susanne heeft voor ons 11 toegankelijke pret- en dierenparken voor je op een rij gezet. Onder andere geschikt met rolstoel en autipas! Bekijk alle tips hier.



Veel plezier met het kiezen van een park!

Ben je op zoek naar een ander leuk uitje om te doen met kinderen? Kijk dan ook eens in onze Uitagenda.
Naar de website