Zomeractiviteiten voor kids in Flevoland!

19 juli 2023
Het aftellen is voorbij! Heerlijk 6 weken lang geen wekkers, lunchtrommels vullen & sportclubjes rijden... Lekker uitrusten, met vrienden spelen, op vakantie en alle tijd voor toffe gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Lees daarom snel 18 toffe kinderactiviteiten die je deze zomer in en om Flevoland kunt doen!
Zomervakantie in Flevoland

Zomer op het strand

Op het Almeerderstrand kun je deze zomervakantie niet alleen zwemmen en zonnen. Er zijn ook superveel extra activiteiten voor kinderen: denk aan het Zandkastelenfestival, de Piratenschool, verf maken, stenen schilderen en meer!

Wat is er te doen?

WOW-dagen in de natuur

Bij De Oostvaardersplassen in Almere is er genoeg te beleven! Doe de Wijze Uilenspeurtocht, ga op ontdekkingstocht tijdens de WOW-dagen, schuif aan bij de Oostvaarderspraatjes en sluit de vakantie af bij Theater aan de Plas. 

Activiteiten deze zomer



Zomer bij Stad & Natuur

Met Stad & Natuur op pad betekent Almere ontdekken zoals je dat nog niet eerder deed. In de zomer staan er drie workshops op het programma: manden vlechten van wilgentenen, touw maken van brandnetel en Blote Schoenen!

Samen op avontuur



Ontdek Urk

Urk ontdek je deze zomer met het hele gezin tijdens interactieve activiteiten! De Vaartocht, Ginkiestocht en Oorlogstocht kun je altijd toen. Speciaal zijn deze zomer het evenement Kunst op de Kade en de Beer&bbq (met springkussens)!

Familietochten en activiteiten

Urk


Zomer in de bieb

Extra veel tijd in de zomer om lekker weg te dromen bij mooie verhalen! Laat je voorlezen in de Nieuwe Bibliotheek of bekijk mooie kinderfilms in de Filmzaal. Op het programma staan ook workshops met lego, robots en 3D printen!

Zomerzin



Voordelig op pad met het OV

Lekker een dagje op pad met de kids in de vakantie? Ga eropuit met het OV! Dit is voor veel kinderen een hele belevenis. De hele vakantie reis je voordelig in de bus en de regionale trein, met de acties van Ervaar het OV. Waar ga jij naartoe?

Check alle voordelige tickets

Ervaar het OV

Golfen in het donker!

Ga op avontuur in Jacks Magic Forest, de Glow in the Dark Golf bij Jumping Jack! In dit magische bos wandel je via 15 holes naar de finish. Volg de golfbaan in het donker mét neonverlichting langs de paddenstoelen, boselfjes en meer!

Trek je neon kleren aan!

Kidsfun Almere Centrum

Zomertip! Klaar voor een boel pret? Elke woensdagmiddag in de vakantie zijn er superleuke zomeractiviteiten op de Esplanade of het Forum in Almere Centrum. Met iedere keer een ander thema. Van circus tot jungle!

Van 26 juli tot en met 23 augustus


Waterevent Almere Floats

Waterliefhebbers opgelet! Alles wat drijft in Almere is op 22 en 23 juli welkom op het stadsstrand aan de Esplanade en het Weerwater. Doe mee aan de leukste wateractiviteiten zoals kanoën, zeilen en suppen of volg een toffe clinic!

Spetterend weekend!



Favoriete zomertips

In de zomervakantie is er elke dag wel een super leuk uitje te doen in Flevoland. Met airco, in de buitenlucht of samen in het bos. We verzamelden alvast zomertips per dag in onze Uitagenda. Wat staat er bij jullie op de planning?

Naar de uitagenda



Lekker crossen

Ben jij sportief? Dan is dit een geweldig uitje voor jou deze vakantie. Op een unieke locatie in Almere Buiten staat een kas met indoor bos waar je op de mountainbike springt voor indoor avontuur! Ontdek Indoor Mountainbike!

Geschikt voor jong en oud


Zomeractie Jumping Jack

Trotseer de zwaartekracht, battle in de area's en voer vette tricks uit in de Trampolinehal! En is het buiten warmer dan 25 graden? Dan springt de tweede persoon gratis! Extra zomertip: de Summercampweken bij Jumping Jack.

Vette sprongen



Springkussenfestival XL

Vind jij springkussens ook zo leuk? Kom dan naar het Springkussenfestival XL in Almere Buiten Centrum! Op woensdag 13 juli staan er wel meer dan 40 attracties! De toegang is gratis dus kom ook gezellig springen en veel plezier maken. 

Vijf uur lang springplezier!

Elke zaterdag zomerfun

Zomerfun is hét springkussenfeest waar je bij moet zijn! Elke zaterdag in de zomervakantie kan je helemaal los op de springkussens in Almere Buiten. Trommel al je vrienden op en have some fun! Van 11:00 uur tot en met 16:00 uur.

Spring er op los!



Ontdek het mediamuseum

Een bezoek aan het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid draait helemaal om jou. Je maakt je eigen nieuws, ontwikkelt games, presenteert het journaal en bent een echte influencer. Adviesleeftijd vanaf 8 jaar.

Bestel je tickets

NIEUW: Missie Meesterwerk

Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen.

Super uitje voor de hele familie

Walvissen, water en schepen

Start met Walvisyoga, maak op het Open Plein een kleurrijke tekening over Bigi Kayman, vaar mee met Plastic Whale of doe de botenroute. En natuurlijk stap je aan dek van het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam!

Naar alle zomeractiviteiten



Zomeruitjes door heel Nederland

Waterpret, toffe workshops, op bezoek bij de boer, naar een speelpark en nog veel meer! De zomervakantie is hét moment om er lekker op uit te gaan met je gezin. Met deze 24 landelijke tips ben je helemaal klaar voor de zomervakantie.

Lees de zomerspecial hier

Zomervakantie

Oergezellig festival

Geniet op 22 & 23 juli met het hele gezin van verschillende muziekoptredens of ga met de voetjes van de vloer in de silent disco! Doe mee met print-je-pannenkoek en geniet van poppentheater bij het Zuiderzeemuseum!

Feest en zing mee


Zuiderzeemuseum is jarig

Het Zuiderzeemuseum is jarig en dat betekent feest! Leuk voor kinderen: meedoen aan de Koningsspelen, kermisspelletjes spelen & de praalwagen bewonderen. Verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken.

Zuiderzeemuseum

Ontdek nog veel meer

Vlieg naar Aviodrome

Beleef tot en met 2 sep een avontuurlijke vakantie bij Aviodrome tijdens de Straaljagerweken! Ontdek de nieuwe Straaljagerexpositie en maak je op voor hoog bezoek tijdens de Fly-in! Met binnen en buiten speeltuinen en attracties.

Vliegensvlug naar de site

Speelplezier in de zomer

Er kan deze zomer weer worden geplonst bij zwembad De Koploper! Glijbanen, waterspeeltuin en piratenbad zorgen voor een dag vol waterplezier. Extra feest met de combideal. Ook zijn er activiteiten in Jungle-thema & vakantiezwemlessen.

Neem een zomerse duik

Your Musiqskool

Alvast een tip voor na de zomer! Bij Your Musiqskool kunnen kinderen leren zingen, in een band spelen of de piano leren kennen. Op 3 locaties in Almere schallen de klanken door de ruimtes en gaan kids op zoek naar hun eigen geluid.

Alle muzieklessen

Ontdek het mediamuseum

Een bezoek aan het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid draait helemaal om jou. Je maakt je eigen nieuws, ontwikkelt games, presenteert het journaal en bent een echte influencer. Adviesleeftijd vanaf 8 jaar.

Bestel je tickets



NIEUW: Missie meesterwerk

Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen.

Super uitje voor de hele familie



Krijg je geen genoeg van alle gezinsuitjes en kindertips? Hier lees je over nog meer toffe zomeractiviteiten in Flevoland! Naar de website