• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste uitjes met een bushalte in de buurt, met zomerdeal!

13 juli 2022
Ook zo'n zin in... de zomer? Mijn kinderen vinden de bus al een uitje op zich. Die van jou ook? Wij verzamelden de leukste zomeruitjes met een bushalte in de buurt. En extra fijn, reis nu met mooie zomerdeals!
Eropuit in Flevoland in de zomervakantie
Wat hebben de kids ernaar uitgekeken: zomervakantie! Heerlijk zes weken vrij om met vrienden af te spreken, op vakantie te gaan, lekker buiten te spelen én om natuurlijk een heleboel gezellige uitjes te doen in de buurt! Ook in Flevoland is er deze zomervakantie van alles te beleven! 

Floriade Expo - must do met kinderen

Heb jij Floriade EXPO 2022 al bezocht? Er zijn bij Floriade volop activiteiten voor kinderen te doen, terwijl zij spelenderwijs leren over tuinbouw, natuur en duurzaamheid! Stap uit bij halte 't Oor en wandel direct naar de ingang. Wij zijn al een paar keer geweest!

Natuur ontdekken
Nog een zomerse natuurtip is om de kinderactiviteiten bij StrandLAB van Stad & Natuur te bezoeken en om mee te doen met avontuurlijke speurtochten in Almere, ook georganiseerd door Stad & Natuur! Zowel Stadslandgoed de Kemphaan, als Almere Strand bereik je prima met de bus.

Natuur in Flevoland

Stadslandgoed de Kemphaan
En als je dan toch op de Kemphaan bent voor een leuke speurtocht. Trek dan je klimschoenen aan en slinger door de bomen bij Fun Forest, bezoek de dieren bij Almere Jungle en schuif aan voor een pannenkoek!

Lekker in het water plonzen!
Ook als je op zoek bent naar verkoeling in de zomer, kun je in Almere op verschillende plekken terecht. Profiteer bijvoorbeeld van de toffe zomeractie met extra momenten om lekker vrij te zwemmen bij Zwembad de Vrijbuiter. Of ga naar het mooie Almeerderstrand! Na een avontuurlijke en zomerse dag lekker relaxt uiteten? Bezoek het nieuwe Brasserie Zuyder in Almere Poort, waar je op het terras van de avondzon kunt genieten. De kinderen kunnen ondertussen lekker spelen in de speelhoek! Voor stuiterballen en regendagen
Even alle energie kwijt of is het een regenachtige dag? Stop dan bij Jumping Jack om te jumpen en daarna Glow in the Dark golfen in Jacks Magic Forest! Jumping Jack ligt vlakbij station Almere Centrum. 

Het centrum in
Zin om te shoppen, dan is Almere Centrum een super leuke stop met voldoende winkels, leuke terrassen en ook genoeg te doen. Pak een filmpje bij Kinepolis, speel je favoriete games bij The Game Box en ga ieder weekend creatief aan de slag bij het Summer LAB in Kunstlinie! Daarna nog even wat eten? Bij Happy Italy is een fijne speelhoek en een heel fijn kindermenu!

TIP: in de zomervakantie (van 10 juli t/m 28 augustus), kunnen kinderen voor €5,- door Almere reizen met de bus van allGo! Hoe leuk is het om bovenstaande tips met het openbaar vervoer te bezoeken? Voor veel kinderen is dit al een avontuur op zich. In de zomer kan dit nu extra voordelig met deze kidsdeal. Naast het kidsticket (t/m 11 jaar) krijgen kinderen ook een allGo strandlaken wanneer zij gebruik maken van deze kidsdeal, handig opweg naar het strand of zwembad! Lees hier meer!

En Kidsprooftip
: Wil je een dagje Amsterdam doen? Voor €5,- heb je een zomerretourtje Amsterdam! Echt een fijne zomerdeal! 

Bekijk snel alle zomerdeals en ga er samen relaxed op uit!

Nog meer zomerse tips in Flevoland en voor je dagje Amsterdam? Neem een kijkje in onze volle Uitagenda!