icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Speel- en avonturenbosTerug naar het overzicht

Het Harderbos is een groene oase aan de oever van het Veluwemeer bij Harderwijk.
Maak een wandeling over het vlonderpad, bezoek de vogelkijkhut of ga met de boswachter op zoek naar beversporen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, zoals het ontdekbos en de avonturenroute.

Speelnatuur Harderbos is bedacht door leerlingen uit groep zeven van basisscholen uit heel Nederland. In 2008 maakten 700 kinderen in één dag van een kaal stuk grond een echt ontdekbos. Ze hebben poelen gegraven, paden gemaakt en kijkschermen gevlochten. In de Speelnatuur kun je zelf op ontdekkingstocht gaan. Door het bos slingeren spannende ontdekpaadjes. Ook is er een prachtig blotevoetenpad. Kom het ontdekken samen met je ouders! Over kronkelpaadjes en wiebelbruggetjes, met onderweg een trekpontje, uitkijktoren en picknickplek.

Op sommige plekken lijkt het wel een oerwoud, met metersdikke loofbomen en omgevallen woudreuzen. Je ruikt het mos, je hoort overal vogels en ziet hier sporen van de bever. Hier voel je je al snel een avonturier!
 
De Avonturenroute loopt door het Harderbos en langs de Hoge Dwarsvaart. Deze vier kilometer lange speurtocht is speciaal voor kinderen. Je loopt er over een wiebelbrug, een vlonderpad en steekt met een vlot het water over. Ook is er een uitkijktoren, vanaf waar je soms zelfs een bever kunt zien.
 
Klik op de websitebutton voor nog meer informatie! Meteen een bericht sturen kan natuurlijk ook!
 
Meer leuke speelplekken in de natuur vind je natuurlijk in ons overzicht op Kidsproof Flevoland! 

Harderbos


Harderhaven
Naar de website telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Weer open!

Weer open!

Wat fijn dat we weer steeds meer er op uit kunnen! Hebben jullie dat ook zo gemist? Op elke pagina vind je nu een roze 'weer open' button. Lekker overzichtelijk! Blijf wel de site van de aanbieder ook in de gaten houden.

Uitjes die weer kunnen!