De ReigerplasTerug naar het overzicht

Lekker varen of pootje baden op een fijn zandstrandje!
Over het gebied
Ontstaan door het winnen van zand voor de aanleg van de A6. De Reigerplas is omgeven met bos, struweel en ruigte en heeft vooral een recreatieve functie. Rondom het water, dat in trek is bij verschillende watervogels, komen diverse soorten zangvogels vogels. Ook de visarend wordt hier af en toe waargenomen.
De plas wordt omringd door ruigtevegetatie met vlierstruweel. Het aangrenzende bos en struikgewas zijn aangeplant en bestaan vooral uit wilg, vlier en populier. Er komen vogels voor als rietgors, grasmus, braamsluiper, kneu en putter. Het water is kennelijk aantrekkelijk voor de visarend, want die wordt af en toe waargenomen door op de A6 rijdende vogelliefhebbers.

Recreatie
De Reigerplas heeft vooral een recreatieve functie en is bedoeld voor rustige waterrecreatie. Er zijn aanlegsteigers, een botenhelling en een zandstrandje (op dit strandje mogen geen honden komen). De plas is ook varend te bereiken vanaf de Lage Vaart. Een fietspad en fietsbrug zorgen ervoor dat tijdens een wandel- of fietstocht een bezoek kan worden gebracht aan het nabijgelegen wegrestaurant.

De Reigerplas is te vinden tussen de A6, Praamweg en Ooievaarsweg. 

Klik voor meer informatie op de roze button!

Tip: Lekker eropuit? Je vindt de leukste uitjes in de Uitagenda!

Het Flevo-landschap

Lepelaar 4
Lelystad
Prijs vrij toegankelijk Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Kinderfeestjesmaand!

Kinderfeestjesmaand!

Het is kinderfeestjesmaand bij Kidsproof Flevoland. Tijd om inspiratie op te doen!
Kies uit meer dan 100 feestjes, laat je inspireren door toffe thema-ideeën en ontdek originele cadeautips en feestelijke recepten. Zo maak jij van elke verjaardag een knalfeest! 

Kies jouw feestje!