• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Vroege VogelbosTerug naar het overzicht

Een bijzonder mooi en oud bos met theeschenkerij, schaapskooi, speeltuin en bostuin!


Een bos met geschiedenis

Wie door het Vroege Vogelbos loopt, wandelt door ruim 40 jaar geschiedenis. In 1972 werd de eerste boom aangeplant. Nu is het één van de oudste en meest gevarieerde bossen in Almere, grenzend aan het Beginbos en het Kromslootpark. Het dankt zijn naam aan het tv-programma van de VARA dat hier jarenlang is opgenomen.

Stad & Natuur
Speurtocht
Met kinderen kun je het Vroege Vogelbos nog beter verkennen door de speurtocht 'Lammetje Luit' te doen! Koop de speurtocht voor €1,00 bij het Eksternest of bestel deze op de website van Stad & Natuur.

De Schaapskooi
De Schaapskooi in het Vroege Vogelbos is de thuishaven voor de schaapskudde van Stad & Natuur. Hier worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor publiek, waaronder de wetenswaardige schapenpraatjes. Daarnaast worden er evenementen in en rond de schaapskooi georganiseerd, bijvoorbeeld de jaarlijkse lammetjes/schapendag en het oogstfeest.

Wolverwerking
In de Schaapskooi is sinds het voorjaar van 2014 ook de Wolfabriek van Stad & Natuur en de Almeerse Wolunie gevestigd, waar de wol van onze eigen schapen wordt verwerkt. Hier worden workshops gehouden en er is een winkeltje waar wolproducten te koop zijn..

De dieren
De kudde van Stad & Natuur bestaat uit verschillende rassen. Flevolanders, Drents Heidescha-pen en Shetland schapen zorgen er voor dat de weides in het Vroege Vogelbos begraasd worden. Daarnaast zorgen de schapen voor de bestrijding van de reuze berenklauw.

IVN Bostuin
Info verkrijgen via IVN Almere

Het Eksternest
Info verkrijgen via Eksternest

Klik voor meer informatie op de roze websitebutton!

Wist je dat Kidsproof ook stoere clubjes op een rij heeft gezet?

 

Het Vroege Vogelbos

Muiderweg 8
1351 GJ Almere
Openingstijden De Schaapskooi is dagelijks geopend. Tijdens de lammerperiode is de schaapskooi gesloten. Prijs Gratis. Tijdens activiteiten en evenementen kan een kleine bijdrage gevraagd worden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomerse uitjes en avonturen

Zomerse uitjes en avonturen

Wiehoeee, zomervakantie! Natuurlijk hebben we een blog voor je klaargezet met de leukste uitjes voor deze vrije dagen. Boordevol gezellige, leuke en zomerse uitstapjes voor jou en je kind. Ontdek de beste vakantie-uitjes in Flevoland.

Geen tijd te verliezen!