Impact BoulderhalTerug naar het overzicht

Klimmen zonder touw tot maximaal 4,5 meter. Ga jij de uitdaging aan bij Impact Bouderhal?
De eerste boulderhal in Almere! Je klimt langs de muren tot maximaal 4,5 meter hoog en zit niet vast aan een touw. Als je valt val je op een dikke valmat. Op alle muren zitten grepen om te gebruiken voor het klimmen. Elke kleur heeft een aparte moeilijkheidsgraad, dus iedereen heeft een uitdaging.

Wat is boulderen?
Boulderen is een tak van de klimsport, afkomstig van het buiten klimmen op (lage) rotsblokken. Het verschil met routes klimmen is, dat je met boulderen maar klimt tot een hoogte van maximaal 4,5 meter. Doordat er niet gezekerd wordt (zekeren is de klimmer vasthouden/vastmaken aan een touw), is boulderen toegankelijker: je kunt in je eentje aan de slag en je hoeft geen zekercursus te volgen.

Er zijn 7 verschillende niveau's zodat er voor zowel de beginner als ervaren boulderaar genoeg te oefenen en te trainen valt. Als je helemaal klaar bent met al je oefeningen en boulders kun je terecht in de Impact bar voor wat lekkers te eten of drinken!

Klimlessen
Kinderen van 4 tot 8 jaar zijn welkom op de zondagochtend. In het achterste gedeelte van de hal is de Tooka Temple gebouwd. De wanden zijn hier lager dan in de rest van de boulderhal, hierdoor kunnen de kleine klimmers het boulderen al van jongs af aan leren. De lessen zijn van 10.00 uur tot 11.00 uur. 

Kinderen van 8 tot en 12 jaar zijn welkom op de zaterdag- en zondagochtend. De eerste training duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur en de tweede training van 11.30 uur tot 13.00 uur. De trainingen zijn beide hetzelfde, dus kun je een keer niet dan kun je dat gerust op een ander tijdstip inhalen. 

Kinderen van 12 tot 16 jaar kunnen terecht op de woensdag van 17.00 uur tot 18.30 uur. Deze training lijkt meer op een training voor volwassenen. Je gaat hard werken aan je techniek en aan je kracht. Doorzettingsvermogen is vereist en bereid je maar voor op spierpijn en brandende handen! 

Klik voor meer informatie op de roze websitebutton! Leuke tip: Impact Boulderhal heeft ook kinderfeestjes!

Tip: Meer uitjes voor actieve kids vind je hier!

Impact Boulderhal

Bongerdstraat 6
Almere-Stad
Openingstijden Ma: 16:00-23:00 uur
Di: 16:00-23:00 uur
Wo: 14:00-23:00 uur
Do: 16:00-23:00 uur
Vrij: 16:00-23:00 uur
Za: 10:00-18:00 uur
Zo: 10:00-18:00 uur
Prijs Zie website voor actuele prijzen Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Er op uit tips voor de zomervakantie!

Er op uit tips voor de zomervakantie!

Nog heel even genieten van die laatste twee weken van de zomervakantie. Het gaat weer veel te snel voorbij! Maar niet getreurd, klik snel door op de roze button en ga er met het gezin nog even op uit en maak de mooiste zomervakantieherinneringen!

Inspiratie om met het gezin er op uit te gaan!