• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

DierenvriendjespadTerug naar het overzicht

Ontdek en beleef al spelend de natuur van de Oostvaardersplassen met deze toch van Staatsbosbeheer.
Een tocht waarbij je al spelend de natuur van de Oostvaardersplassen ontdekt en beleeft. Je krijgt een spel mee met daarin een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Kwaak, kwaak!

Duur: ca. 1½ uur. Leeftijd: 4-7 jaar. Kosten: €5 per tas. Borg tas: €15.

Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen
Het uitgestrekte, moerasachtige landschap van de Oostvaardersplassen is uniek. Want echt ongerepte gebieden waar de natuur onbelemmerd haar eigen gang mag gaan, kom je niet vaak meer tegen, zeker niet in Nederland. Dit immense natuurgebied (5.600 hectare) is min of meer toevallig ontstaan door gebeurtenissen in het recente verleden. In het bezoekerscentrum vind je alle informatie daarover.

Het grootste deel van de Oostvaardersplassen bestaat uit water en moeras en kan niet door mensen betreden worden. Maar vanaf de wandel- en fietspaden en vanaf de uitkijkpunten en observatiehutten kan iedereen dit unieke gebied beleven.

De Oostvaardersdijk en de Knardijk worden niet voor niets ‘vogelboulevards’ genoemd. Vanaf deze dijken heb je een majestueus uitzicht op het open moeraslandschap. Voedselzoekende lepelaars komen vaak tot onder aan de dijk. En ook de honderden heckrunderen, konikpaarden en edelherten die hier grazen laten zich regelmatig zien.
Wie nog dichterbij wil komen kan gebruik maken van schuilhutten. De Grauwe Gans is bereikbaar vanaf de Knardijk. Het pad naar de hut is voorzien van schermen zodat je de vogelwereld kunt bespieden zonder ze te storen. De Kluut, dichter bij de Knardijk gelegen, is speciaal geschikt voor mindervaliden. En in het wilgenbos bij het bezoekerscentrum kun je overdag vrij rondstruinen."

Klik voor meer informatie op de websitebutton!

Op zoek naar een nieuw hobby? Kijk eens in
de categorie clubjes!

Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen

Kitsweg 1
8218 AA Lelystad
Openingstijden Openingstijden bezoekerscentrum:
  • April t/m oktober: dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur.
  • November t/m maart: dinsdag t/m zondag 10.00 - 16.00 uur.
  • Gesloten op 25,26, 31 dec en 1 januari. 
Prijs De activiteit kost €2,50 en de borg is €10,00 Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Samen leuke muziek-, dans- of tekenlessen ontdekken? Kom naar de Kids Cultuur Proeverij op 29 juni in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Maak kennis met allerlei Almeerse cultuurclubs en doe leuke activiteiten.

Bekijk het programma en meld je aan