• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Kidsproof-wandelroutesTerug naar het overzicht

Korte wandelingen & na afloop ontvang je in Almeerderhout een echt hulpboswachterscertificaat!
Het Almeerderhout is het grootste bosgebied van Almere en bestaat uit vier bossen die allemaal hun eigen sfeer hebben: Waterlandsebos, Cirkelbos, Kathedralenbos en Overvaart. Staatsbosbeheer heeft er meerdere korte wandelroutes uitgezet. De laatste route is ook geschikt voor kinderwagens!

Alle routes starten op Stadslandgoed De Kemphaan
- Natuurpad (groen met informatiebordjes, 4,5 km). Wandeling door een van de oudste loofbossen van dit gebied. Op verschillende plekken kunt u genieten van weidse vergezichten over landbouwgronden (waar vaak reeën grazen!), de Hoge Vaart en de Tuibrug. U komt langs een amfibieënpoel en de route voert deels door een landgoedachtig bos met brede bospaden en boomlanen. 
- Triproute (blauw, 1,5 km). Afwisselende boswandeling door het Waterlandse Bos. Onderweg passeert u een amfibieënpoel. In dit bos zult u veel zangvogels horen, waaronder wielewaal, tjiftjaf en nachtegaal. 
- Landgoedpad (wit, 3,5 km). Een afwisselende wandeling door de landelijke omgeving van het landgoed, langs bos, akker en water. 
- Boswachterpad (rood, 1,5 km). Dit is een educatief pad voor kinderen tussen de 4 en de 8 jaar. Door de opdrachten te maken die bij deze route horen kun je een echte Hulpboswachter worden. Meer informatie in het infopunt op het stadslandgoed. 
- Zintuigenpad (paars 2,4 km). Dit pad prikkelt de zintuigen. Ruik, voel, hoor, proef en zie de natuur.

Klik voor meer informatie op de websitebutton!

Lekker uiteten na een dagje uit? Klik hier voor restaurants in Almere!

Staatsbosbeheer Almere

Start: Stadslandgoed De Kemphaan, Kemphaanpad 4
Almere
Openingstijden Het infopunt van De Kemphaan is geopend:
woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur
Prijs Gratis Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Springkussenfestival XL

Springkussenfestival XL

Kom naar het grootste GRATIS springkussenfestival, met meer dan 40 attracties! Verspreid door het hele centrum van Almere Buiten zijn springkussens te vinden. Jump jij mee? Iedereen is welkom van 12.00-17.00 uur!

Lekker jumpen!