DierenvriendjesTerug naar het overzicht

Op de Kemphaan vind je apen, bijen, koeien, varkens, schapen, geiten en oh, wat zijn ze lief!
Stadslandgoed De Kemphaan  is een heerlijk plek in het grootste loofbos van Almere. Veel mensen gaan er wandelen, fietsen of picknicken. Maar wist je dat er ook enorm veel dieren op het landgoed zijn te vinden? Een middagje dierenkijken is  hier helemaal leuk  als je kind een grote dierenvriend is!

Je vindt de koeien, varkens, schapen en geiten  in de weides rondom het Eksternest en in de schaapskooi. Elke laatste zondag van de maand houden (hulp)boeren vanaf 14.00 uur koeienpraatjes in de stal van de Stadsboerderij. In het voorjaar en de zomer staan de jonge koeien in de wei en zijn er ook lammetjes, geitjes en biggetjes.
Ga ook eens kijken bij de bijenstal, daar leer je meer over de bijenkoningin en hoe honing wordt gemaakt.

Ook zijn er echte apen op De Kemphaan! Je kunt een Rondje AAP lopen en de dieren vanaf een afstand zien. De dieren zijn doorgaans van 9.30 uur tot 16.00 uur buiten.


Klik voor meer informatie op de websitebutton!

Lekker uiteten na een dagje uit? Klik hier voor restaurants in Almere!

Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad 4
1358 AC Almere
Openingstijden Elke dag van 9.30 - 16.00 uur. Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Teens event

Kidsproof Teens event

Ben je erbij? Op zaterdag 15 juni organiseren we weer het Kidsproof Teens event. Een super leuke dag vol met games, workshops en hangouts! Ben je tussen de 8-18 jaar? Dan mag je dit event niet missen! Van 12.00 tot 17.00 in het centrum van Almere Buiten.

Check snel het programma!