• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Almere JungleTerug naar het overzicht

In Almere Jungle vind je tropische tuinen en bijzondere dieren!
Kom oog in oog staan met 2 meter grote kaaimannen, sta samen met de stokstaartjes op de uitkijk of loop door het verblijf van onze alpaca’s en nandoes. Almere Jungle is een unieke combinatie van zorg, botanische tuin, dierenopvang en dierenpark in één.

Ga op avontuur en ontdek van dichtbij hoe veelzijdig het dieren- en plantenrijk is. Dit doe je door aan de hand van een ontdekkingstocht de wereld rond te gaan. 70% is overdekt dus zowel binnen als buiten zul je van alles tegen komen, van de kleurrijke vogels in Oceanië tot de stekelige stekelvarkens in Afrika. Tijdens je ontdekkingstocht leer je ook nog eens allerlei leuke weetjes over onze dieren en planten!

Ga op avontuur 

Tijdens je expeditie kom je de tempel van Kayaan tegen. Waar je een spannende show kan zien of misschien is de tempel wel wakker en kan je heerlijk met hem kletsen. Uit deze verlaten tempel zijn jaren geleden hele bijzondere munten verdwenen. Lukt het jou samen met Avonturier Tori om de munten terug te brengen? Dagelijks zijn er voederpraatjes die je kunt bijwonen!

Jungle store en Café

Vond je de dieren en planten zo leuk dat je ze wel mee naar huis zou willen nemen? Dat kan! In de Jungle Store verkopen we niet alleen pluche versies van onze dieren maar ook nog eens hele toffe exotische planten en streek producten! Almere Jungle is naast een dieren- en plantentuin namelijk ook een zorginstelling die een zinvolle dagbesteding biedt aan 180 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking! De cliënten helpen niet alleen met het stekken van de planten maar ook met het verzorgen van onze dieren en het bedienen van jullie, onze bezoekers, in bijvoorbeeld het Jungle Café! Daar start of eindigt jouw avontuur. Weg dromend in en hangmat kun je genieten van een (soft)ijsje, gebak, verse broodjes of een warme panini.

Klik voor meer informatie over Jungle Almere op de roze websitebutton!

Tip: Op zoek naar leuke ideeën voor kinderfeestjes? Almere Jungle heeft ook veel verschillende partijtjes! Klik hier.

📷 Elske Hazenberg

Almere Jungle

Kemphaanpad 2
1358 AC Almere
Openingstijden Maandag – zaterdag: 10:00-17:00 uur.
Zondag: 11:30-17:30 uur.
Prijs Entree regulier (0 en 1 jaar gratis): €5,20 (€6,- incl. donatie)
Jaar abonnement: €22,50
Rondleiding:€2,50
Groepskorting (v.a. 20 pers) €0,50 korting p.p.
Voer (kip/schildpad/vis): €0,50 per zakje
Meer informatie op de website
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Springkussenfestival XL

Springkussenfestival XL

Kom naar het grootste GRATIS springkussenfestival, met meer dan 40 attracties! Verspreid door het hele centrum van Almere Buiten zijn springkussens te vinden. Jump jij mee? Iedereen is welkom van 12.00-17.00 uur!

Lekker jumpen!