Bultpark LelystadTerug naar het overzicht

Een geliefd openbaar park in het hart van Lelystad waar je kunt spelen, sporten en ontspannen.
In Lelystad, gelegen tussen de straten Schouw, Gondel en Kempenaar, vind je dit geweldige natuurpark. Het is een zeer geliefd park en wij van Kidsproof begrijpen helemaal waarom, want wat is er hier veel te ontdekken! We zetten het hier voor je op een rij.

Het kabouterpad is 1,5 km lang. Het lopen van het kabouterpad duurt ongeveer een uur. Het vertrekpunt is het openbare klaslokaal in het buurtbos aan de rand van het Bultpark. Ongeveer halverwege het Kabouterpad staat een kabouter picnickset.

De Zintuigentuin waar je kunt leren over geuren, smaken en meer van het openbaar groen. En er komt een wandelroute voor mensen met een visuele beperking. Of bezoek de pluktuin waar je ook kruiden vind. En vruchten plukken kun je in de zomer en (late) herfst dus kun je volop aan je trekken komen. De ruiltuin is de plek waar je je planten uit jouw tuin kunt ruilen voor nieuwe planten.

Er is een geweldige natuurspeeltuin. Of breng een bezoekje aan speeltuin Bultpark oost of noord. Volop keuze om even lekker je energie al klimmend en spelend kwijt te kunnen. Potje schaken of dammen? Neem je speelstukken mee en daag iemand uit midden in de natuur. Er is een fijn voetbalveldje of maak een dunk op het basketbalveld. Op de zonneweide is het ook op een mooie, warme dag goed toeven.

Hebben jullie een hond thuis? Dan kun je die heerlijk laten rennen op het hondenstrandje. En soms zie je hier ook kinderen wel eens zwemmen.

Als je gaat wandelen kom je heel veel tegen: nestkasten, De boombank, een gedichtenroute, een bijenstrook, het vleermuizenhotel, 
ijsvogelwand en de lief en leed borderwand, bijzonder bomen en een bijzondere scheepsbank met geschiedenis. Of wat dacht je van de boombank die langzaam aan het vergaan is, het ooievaarsnest en de houtroute.

Mogelijkheid om te vissen vind je bij de vissteiger, ook als je in een rolstoel zit. 

Samen met IVN afdeling Lelystad is er een wandeling uitgezet door het Bultpark. Je kunt de wandeling bekijken op de website van IVN. De wandeling start bij het Natuur Informatie Punt (NIP) naast school de Kring, langs het fietspad.

Bezoek kinderboerderij de knotwilg!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook een kijkje op onze zorg- en opvoedpagina!

Bultpark Lelystad


Lelystad
Openingstijden - Prijs - Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Teens event

Kidsproof Teens event

Ben je erbij? Op zaterdag 15 juni organiseren we weer het Kidsproof Teens event. Een super leuke dag vol met games, workshops en hangouts! Ben je tussen de 8-18 jaar? Dan mag je dit event niet missen! Van 12.00 tot 17.00 in het centrum van Almere Buiten.

Check snel het programma!