• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Indoor MountainbikeTerug naar het overzicht

Het ultieme indoor-outdoor uitje in Almere bij Indoor Mountainbike!
Op een unieke locatie in Almere Buiten staat een kas met indoor bos (ja, echt een indoor bos) waar je op de mountainbike springt voor indoor avontuur en kunt genieten van een lekker drankje of hapje. Ook kinderfeestjes hier mogelijk!

In totaal is er 4 km indoor mountainbike route aangelegd om jezelf uit te leven! De route is geschikt voor jong en oud en is veilig en uitdagend van beginner tot zeer geoefende mountainbiker. Het parcours is opgedeeld in drie verschillende niveau's;

Blauw:
Dé perfecte route om eventjes op te warmen en vertrouwd te worden met de fiets. Deze route is voor beginners en kinderen zeer geschikt! Op deze lijn kun je kleine obstakels, rustig bochtenwerk, kuilen en bruggen verwachten.

Rood:
Kun je al wat meer? En is snelheid voor jou ook geen probleem? Dan is de rode route erg leuk om je skills te testen en te verbeteren. Deze route heeft meer hoogteverschil dan de blauwe route zoals korte klimmetjes en steilere afdalingen. Ook zijn er verschillende obstakels waarbij een begin gemaakt kan worden aan springtechniek.

Zwart:
Deze lijn is voor de echte durfal en alleen voor de ervaren mountainbikers. Kenmerken van deze route zijn; hogere sprongen, wallrides, rotspartijen, smalle passages, north shore en drops op grotere hoogte en meer terreinvariatie. Kies deze route alleen als je zeker bent van jezelf, je kunt ook een clinic bij Indoor Mountainbike volgen om meer ervaring en vaardigheden op te doen zodat ook jij straks feilloos de zwarte lijn fietst!

Uitrusting
Het is mogelijk om een mountainbike te huren! Een eigen mountainbike mag ook op de route gebruikt worden maar dient schoon, technisch compleet, bedoeld voor offroad rijden en van remmen voorzien te zijn. Ook elektrische fietsen (begrensd op 25 km/u) zijn bij Indoor Mountainbike toegestaan. Het dragen van een helm is verplicht, overige beschermende kleding wordt aangeraden.

Let op! Het is voor alle dagen verplicht om vooraf te reserveren!

TIP: volg ons op facebook en insta en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Indoor Mountainbike

E. Heimansweg 8
1331 AP Almere
Openingstijden Maandag | Op aanvraag
Dinsdag | Op aanvraag
Woensdag | 12:00 - 20:00
Donderdag | 12:00 - 20:00
Vrijdag | 12:00 - 20:00
Zaterdag | 10:00 - 17:00
Zondag | 10:00 - 17:00
Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Almere Floats 2024

Almere Floats 2024

Waterliefhebbers opgelet! Alles wat drijft in Almere is welkom op het Weerwater in het weekend van 20 & 21 juli! Kom naar het stadsstrand en doe mee aan de leukste clinics en wateractiviteiten, zoals kanoën, zeilen en suppen. Ga lekker het water op.

Beleef een spetterend feestje!