Kinderboerderij De StekplekTerug naar het overzicht

Kom kijken en genieten van de gezellige beestenbende bij Kinderboerderij De Stekplek op Urk.
Op de Stekplek is er een verscheidenheid aan dieren, schapen, geiten, een koe(tje) en een pony. Ook hebben ze Martine de ezelin. Verder zijn er nog heel veel konijnen in verschillende soorten en maten, veel kippen, kalkoenen en pauwen. De kippen zitten in diverse kippenhokken, bij sommige kippen zitten ook duiven in het hok.

In de wei naast de oude stal worden momenteel wat speeltoestellen gezet maar is nog niet helemaal af.

Het hele jaar door worden er activiteiten aangeboden:
  • Voeren van de dieren: voor € 0,50 kun je een zakje dierenvoer kopen bij het loket. 
  • Koffie/thee/limonade/ chips / ijs/ snoep /etc. kun je kopen bij het loket

Onderstaande activiteiten zijn in principe alleen door de weeks en na reservering:
  • Trekkerritjes: Op de boerderij rijdt soms een kleine tractor met aanhangwagen. Kinderen kunnen hier een rondrit mee maken over de boerderij. Bij het loket zijn kaartjes te koop voor €0,50.
  • Rondrit pony: Pony Monja maakt menig kind blij met een ritje op haar rug. Deze ritjes worden alleen bij bijzondere gelegenheden aangeboden, dus niet dagelijks! Als de ritjes aangeboden worden zijn de kosten; € 1,00 per rit. ( Paardenritjes kunnen niet onbeperkt uitgevoerd worden :( max 15 per dag)
  • Ranjakoe: Tijdens je bezoek aan de boerderij kan je, bij bijzondere gelegenheden, een kaartje kopen voor de ranjakoe. Je kunt haar melken, en er komt heel wonderlijk: ranja uit !!! Wel een beker vol, als je kunt melken uiteraard!Kosten: € 0,50 per gemolken bekertje.

Kinderknutselmiddagen:
Een keer per maand op woensdagmiddag is er een knutselmiddag. Knutselen, freubelen, plakken, kleuren, alles is mogelijk. Wanneer is het knutselen? Dat staat aangekondigd in de plaatselijke krant. Kosten zijn meestal €1,50. 

In 2015 zijn zij verkozen tot leukste Kinderboerderij van Flevoland! Dat wil toch wel iets zeggen!!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: volg kidsproof ook op facebook en instagram voor de laatste nieuwtjes en wie weet staat er een leuke prijsvraag online!

Kinderboerderij De Stekplek

Urkerweg 62
8322 NB Urk
Openingstijden Maandag tm vrijdag van 11 tot 14u
Zaterdag en zondag gesloten
Prijs toegang is gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Teens event

Kidsproof Teens event

Ben je erbij? Op zaterdag 15 juni organiseren we weer het Kidsproof Teens event. Een super leuke dag vol met games, workshops en hangouts! Ben je tussen de 8-18 jaar? Dan mag je dit event niet missen! Van 12.00 tot 17.00 in het centrum van Almere Buiten.

Check snel het programma!