• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Klimbos Fun ForestTerug naar het overzicht

Actievelingen opgelet! Bezoek Fun Forest. Met tokkelbanen en klimmen tussen de bomen via touwen & bruggen
Klimmen en klauteren bij Fun Forest in Almere! Wat je in een gewoon bos niet mag of kan, mag je hier wel. Je gaat de bomen in. Drie uur lang klim je van boom tot boom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf! 

In het klimbos beweeg je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Het klimpark heeft 8 parcoursen, van 2,5 tot wel 15 meter hoogt. Heel tof is dat je in dit enige klimpark van Flevoland ook het langst ziplinepark van Nederland vindt! 

Klimmen voor de kleinsten
Er zijn twee routes speciaal gemaakt voor de kleinste klimfanaten. Vanaf 110 cm mag je deze route in, waar je twee uur in kunt klimmen. De eerste route begint op 2,5 meter hoogte. In het tweede parcours ga je tot wel 5 meter hoog! Ouders lopen makkelijk met de kinderen mee onder de routes door. Het is ook een goed beginpunt voor klimmers die nog een beetje last hebben van hoogtevrees. De instructeurs houden toezicht vanaf de grond en helpen wanneer dat nodig is. 

Apenkooien in de buitenlucht
Vanaf 130 centimeter mag je ook in alle medium parcoursen klimmen. Bovenin de boom lijkt het dan net apenkooien in de buitenlucht! Je klimt wel 3 uur lang over netten, bruggen, balken en ziplines naar de overkant. Wanneer er een volwassene mee klimt, mogen kinderen tot 12 jaar ook de hard parcoursen ontdekken!

Parcoursen voor de echte klimfanaten 
Op de ‘hard’ klimroutes, vooral voor volwassenen en jongeren, kom je een hoop uitdagende elementen tegen. Onder meer een zipline van wel 160 meter en aan het einde wacht er zelfs een vrije sprong! Sinds 2021 heeft Fun Forest een extra uniek en ‘extreme’ parcours. Daar kom je allemaal bijzondere elementen tegen, zoals een wenteltrap om een boom heen en maak je aan het einde een zweefsprong naar beneden!

Ben je al nieuwsgierig? Bekijk hier de ervaring van onze Kidsproofreporters op het Easy en Extreme parcours!

Voor meer informatie, klik je op de roze button!

TIP: Klik hier voor nog meer actieve survival uitjes!

Klimbos Fun Forest Almere

Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
Openingstijden zie website via de roze websitebutton Prijs zie website via de roze websitebutton Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Springkussenfestival XL

Springkussenfestival XL

Kom naar het grootste GRATIS springkussenfestival, met meer dan 40 attracties! Verspreid door het hele centrum van Almere Buiten zijn springkussens te vinden. Jump jij mee? Iedereen is welkom van 12.00-17.00 uur!

Lekker jumpen!