• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Centrum WaterloopbosTerug naar het overzicht

Vanaf bezoekerscentrum Waterloopbos kun je wandelen, fietsen en spelen met water
In het rijksmonumentale Waterloopbos liggen de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen. Het bezoekerscentrum is een fijn startpunt voor een wandeling door dit gebied. Voor kinderen is er een grote waterspeelplek.

Drink een kopje koffie, test je natuurkennis of bouw een digitale dijk. Luister naar het bijzondere verhaal van de techniek uit het verleden en de prachtige natuur van nu.
 
Wandel- en fietsroutes in het Waterloopbos
Vanaf het bezoekerscentrum starten diverse routes, geschikt voor het hele gezin. Ook voor minder validen is het gebied goed toegankelijk, er zijn twee invalidenroutes.

Spelen in het bezoekerscentrum
Neem een kijkje binnen! Doe de waterlooptest of de natuurquiz, luister naar verhalen over natuur en techniek of ... kleur lekker een mooie kleurplaat. 
 
Waterspeelmodel
Klieder lekker met zand, waterpomp en waterspeelmodel, buiten bij het bezoekerscentrum. Er is ook een speeltuin en ruim plek om te picknicken.
 
Stippelpad
Speciaal voor kleuters is vlakbij het bezoekerscentrum het Stippelpad aangelegd. Een korte route met onderweg speelse natuuropdrachten. Volg de lieveheersbeestjes!
 
Speurtocht van Abe
Wie is Abe? Abe is een van de oud-medewerkers van het vroegere waterloopkundig laboratorium. Volg met de speurtocht van Abe een route door het bos, zoals ingenieur Abe die al vaak gelopen heeft. Onderweg leuke weetjes en opdrachten. De speurtocht is verkrijgbaar bij de balie van het bezoekerscentrum.
 
Klik op de websitebutton voor nog meer informatie! Meteen een bericht sturen kan natuurlijk ook!
 
Meer leuke natuurgebieden in de buurt vind je natuurlijk in ons overzicht! 

Bezoekerscentrum Waterloopbos

Voorsterweg 36
8316 PT Marknesse
Openingstijden - Prijs - Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Samen leuke muziek-, dans- of tekenlessen ontdekken? Kom naar de Kids Cultuur Proeverij op 29 juni in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Maak kennis met allerlei Almeerse cultuurclubs en doe leuke activiteiten.

Bekijk het programma en meld je aan