Waterloopbos wandelingenTerug naar het overzicht

Heerlijke wandelingen met het hele gezin kun je maken in het Waterloopbos.
Zijn jullie een wandelgezin en houden jullie ook nog eens van de natuur? Dan is het Waterloopbos een uitstekende plek voor nieuwe natuurlijke avontuurlijke wandelingen!

Route van OERRR - Op avontuur in het Waterloopbos

Vang waterbeestjes, spot ijsvogels, meet waterstanden en maak kennis met de vele boomsoorten, spechten en libellen in het oudste bos van Flevoland! Deze wandelroute is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Door middel van leuke weetjes en opdrachten komen ze meer te weten over de natuur en de geschiedenis van het Waterloopbos. In dit groene rijksmonument liggen de schaalmodellen van nog ruim dertig waterwerken verborgen. Nederlandse ingenieurs hebben hier jarenlang allerlei proeven gedaan om zo steeds beter te leren werken met water.
Om deze avonturenroute te lopen, volg je in het Waterloopbos de witte routepijltjes van de havenroute. Onderweg zie je blauwe 'route van OERRR' bordjes staan met daarop een nummer. Deze nummers verwijzen naar de nummers in de OERRR-opdrachtenwaaier. Deze kleurrijke opdrachtenwaaier met 17 opdrachten is verkrijgbaar in Paviljoen Het ProefLab. Kosten zijn 3,50 voor een route als je OERR-lid bent en anders 5 euro.

Voorsterbosroute

Een korte wandeling door het steeds spannender wordende Voorsterbos en langs de Zwolse Vaart. Ideaal voor een rondje met de hond.
Volg vanaf parkeerplaats bij Café-Restaurant De Voorst de witte route.

Sporenpad

Volg het Sporenpad door het eerste paddenstoelenparadijs van Europa en struin door het boomweidelandschap.
De route start op de parkeerplaats aan de Leemringweg en is rood gemarkeerd. Onderweg kom je een aantal overstapjes tegen, die de route voor buggy's ongeschikt maken. Vanaf de vroege herfst heb je de grootste kans om paddenstoelen te zien.
 
Klik op de websitebutton voor nog meer informatie!
 
Meer leuke speelplekken in de natuur in de buurt vind je natuurlijk in ons overzicht! 

Waterloopbos

Voorsterweg 34
8316 PT Marknesse
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Showavond Horses on Stage

Showavond Horses on Stage

Op 24 mei organiseert het Almeersch Hippisch Centrum samen met Media Horses International een spectaculaire paardenshow voor alle leeftijden. Je kunt zelfs op de foto met de beroemde filmpaarden Silverstar en Whitestar!

Haal snel je tickets