• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Stad & Natuur op KemphaanTerug naar het overzicht

Er is van alles te ontdekken en te beleven. Veel dieren, leuke evenementen en leerzame activiteiten.
Beleef de natuur van Almere bij de Kemphaan
Stadslandgoed de Kemphaan is voor veel inwoners van Almere een geliefde plek voor een uitje met het hele gezin. Er is voor jong en oud altijd van alles te zien, te ontdekken en te beleven. Kinderen spelen heerlijk in het bos en gaan hun neus achterna over de vele spannende paadjes, op zoek naar de boomhut, het huisje van Roodkapje of de kampvuurplaats.

De dieren van de Kemphaan
De dieren horen bij de Kemphaan en wie er regelmatig komt, raakt ook steeds meer betrokken bij het wel en wee van de dieren. Stad & Natuur heeft op de Kemphaan een kleine schaapskooi met schapen en geiten. Ook staat er in de tuin naast het kantoorgebouw van Stad & Natuur de Ids van Dussen bijenstal waar miljoenen bijen leven. De imker houdt in het voorjaar en de zomer regelmatig bijenpaatjes, waarin hij alles vertelt over het leven van de bijen en het nuttige werk dat ze doen. Er is dan ook heerlijke verse honing te koop in de zomer. Tegen over het gebouw van Stad & Natuur is een varkenskot waar varkens heerlijk genieten van een modderpoel. Je kunt overal een kijkje nemen bij de dieren, behalve in de schaapskooi wanneer de lammetjes worden geboren. Dit aflammeren moet vanwege landelijke richtlijnen achter gesloten deuren plaatsvinden.

Activiteiten
Vanuit het gebouw van Stad & Natuur op de Kemphaan bieden ze samen met verschillende partners, verrassende en leerzame activiteiten op het gebied van cultuur- en natuureducatie voor scholen, kinderopvangorganisaties en publiek. Denk aan de bekende evenementen zoals de Modderrun, de Nacht van de Nacht en het Kerstfestival. Het hele jaar door is er van alles te doen op het stadslandgoed, maar ook zonder georganiseerde activiteiten is het er goed toeven voor iedereen die graag actief in de natuur is. Over de vele paden kun je heerlijk wandelen en fietsen door het veelzijdige landschap van Almere.

Voor meer informatie ga je naar de website via de roze websitebutton.

TIP: Neem ook eens een kijkje in onze uitagenda voor super veel leuke uitjes!

Stad & Natuur: De Kemphaan

Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Openingstijden Kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Tijdens evenementen ook geopend, kijk voor meer informatie op onze website. Prijs Gratis. Tijdens activiteiten en evenementen kan een kleine bijdrage gevraagd worden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Springkussenfestival XL

Springkussenfestival XL

Kom naar het grootste GRATIS springkussenfestival, met meer dan 40 attracties!

Verspreid door het hele centrum van Almere Buiten zijn springkussens te vinden. Jump jij mee? Iedereen is welkom van 12.00-17.00 uur!

Lekker jumpen!