• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

30 tips voor een Pasen thuis met kinderen

12 maart 2024
Vieren jullie Pasen uitgebreid? Wij hebben superleuke tips om jouw Paasdagen extra gezellig te maken met kinderen!

1. Teken met stoepkrijt een hinkel pad in de vorm van (paas)eieren! Elke keer als je terug hinkelt krijg je een paaseitje!

2. De winkels liggen vol met paaseitjes, maar hoe leuk als je je eigen chocolade vormpjes maakt. Smelt samen een chocolade reep en giet ze in een vormpje. En achteraf natuurlijk de schaal uitlikken!

3. Organiseer een paaseieren proeverij. Wie proeft met een blinddoek om welke smaak het is?

4. Knutsel een diadeem met paashaasoren. Tip: maak er voor elk gezinslid eentje en zorg dat iedereen ‘m draagt met het paasontbijt.

5. Doe een eieren survival. Zet een parcours uit door de woonkamer of tuin en leg zo snel mogelijk met een ei op lepel het parcours af.

6. Speel het sterkste ei bij het paasontbijt. Tik met de spitse kant van een gekookt ei tegen het ei van degene naast je. Doe dit ook met het 'kontje' van het ei. Het ei dat het meest ongeschonden uit de strijd komt heeft gewonnen en heeft het 'sterkste ei'.

7. Beschilder de dag voor Pasen samen alvast een hardgekookt eitje voor het paasontbijt. Zo ziet het ontbijt er straks extra vrolijk uit.

8. Schmink jouw kind als een paashaas.

9. Of tover papa, mama, grote broer of zus om in een paashaas. Knutsel oren en een konijnenstaart en tada!10. Pluk zelf een bosje bloemen (uit de tuin) en versier de tafel met een mooi boeket óf voor elk gezinslid een eigen boeketje.

11. Hmmm! Bij een paasontbijt hoort natuurlijk een heerlijk paasbrood. Leuk om samen met de kinderen te maken in de vorm van een haasje of een ei.

12. Heb je onze blog met leuke paastakken al gezien? Het enige dat je nodig hebt is een mooie tak, knutselspullen en een creatief kind!

13. Natuurlijk niet te vergeten: verstop paaseieren in de tuin, in huis of op het balkon. Mandje mee en zoeken maar!

14. Dat mandje moet natuurlijk ook gemaakt worden. Knutsel en versier een paasmandje om paaseieren te zoeken.

15. Is het mooi weer? Maak met het gezin een paaswandeling in een mooi natuurgebied, zoals Alde Faenen.

16. Welke recepten kun je allemaal in de vorm van een paasei of paashaas maken? Van paasei-tosti’s tot paashaaskoekjes. Wat maken jullie?

17. Zet een paasspeurtocht uit in de tuin. Op elk verstopte ei schrijf je een letter, zodat ze samen een woord vormen. Zo krijgt het paaseieren zoeken een extra uitdaging!

18. Speel spelletjes in paasthema. Wat dacht je van Steen, Papier, Haas (schaar = haas), bunniehup op de trampoline, haasje over óf paashaasje prikje (variant van ezeltje prikje, maar dan met een staartje van een pompon).

19. Knutsel samen een mooie paasslinger om op te hangen in de kamer.

20. Ga tijdens het halen van een frisse neus op zoek naar natuurschatten. Misschien kun je thuis met de gevonden takjes, veren, bloemen en stenen wel paasknutsels maken.

21. Laat de kinderen zich verkleden als paashaas en springend als een haasje een parcours afleggen.22. Trek lootjes en maak een paasontbijtje voor elkaar. Ook leuk: versier een doos waar je dat paasontbijtje in serveert.

23. Laat de kinderen zelf het paastafelkleed versieren van een papierrol of stuk oud behang.

24. Maak samen een paaskrans. Bijvoorbeeld met gras, takjes, eitjes en kleine gele kuikentjes!

25. Een beetje stout: Leg bij de buren een paasei voor de deur, bel aan en ren weg!

26. Maak paaskaartjes met ‘Vrolijk Pasen’ en doe die in de buurt in de brievenbussen.

27. Bak schaap-cupcakes. Door de cupcakes te versieren met kleine witte marshmallows, lijken ze net echt ;)

28. Maak een paasmasker. Wordt jouw kind een lammetjes, paashaas of kuiken?

29. Maak met strijkkraaltjes een mooi versierd paasei.

30. Bak samen een prachtige paastaart en eet ‘m daarna op. Smullen!

Fijne Pasen!

Wil je er toch lekker op uit? Check de Uit Agenda.