9 x kindvriendelijke restaurants in Leeuwarden

30 mei 2023
De 9 leukste restaurants en eetcafés in Leeuwarden met kinderen. Wat is er belangrijk als je met kinderen uit eten gaat? Een speelhoek, vriendelijke bediening en een (gezond) kindermenu! Bij al deze lunch- en diner pareltjes vind je dat, en soms nog wat meer. Ook voor papa en mama is dit superleuk eten in de stad.

1. Het Pannekoekschip

Nummer één prioriteit van ouders die met kinderen uit eten gaan, dát ze eten. Ha! Dat lukt hier zéker, de keuze is op het Pannekoekschip van Leeuwarden méér dan ruim. Buiten alle ‘gewone’ kinderpannenkoeken, kun je ook kiezen voor een kinderpannenkoek met een cadeautje. Ze zijn hier zéér bekend met de wensen van kleine gasten, de bediening super vriendelijk, er is een speelhoek en je krijgt een kleurplaat met kleurtjes. Wat een feest! Hadden we al verteld dat je op een supermooi schip in het centrum van Leeuwarden zit te eten? Zeker langskomen.2. Lazy Lemon

Lazy Lemon heeft goed begrepen dat vermaak op één staat bij kinderen die uit eten gaan. Er is een supermooie speelhoek en een kindermenu waar ze geen nee tegen zeggen. Hotdogs, frietjes, een gewone boterham met pindakaas of chocopasta en kleine pannenkoekjes met fruit. Voor de mama’s en papa’s is het fijn dat er een heleboel andere lekkere gerechten op de menukaart staan zoals pokébowl of wat dacht je van een kokosyoghurt met noten en gebakken banaan. Yam!3. De burgemeester van Napels

Het is hier altijd druk met gezinnen en kinderen, en terecht! Ten eerste, wie houdt er niet van pizza of pasta? Op de 'bambini' kaart staan fijne keuzes voor kinderbuikjes, en voor een zachte prijs. Achter in de zaak is een mooie speelhoek met speelgoed, een tv (yes) en boeken. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan in de strategisch opgestelde kinderhoek. En papa en mama kunnen nog even natafelen. 

Burgemeester van Napels Pizzaria


4. Het Proefverlof

Een super kindvriendelijke bajes, dat is proefverlof in Leeuwarden. De kleine gastjes mogen kiezen van de kinderkaart met kleurplaat en kleurpotloden. Het ijs mag je zelf in de keuken komen maken met de toetjes-kok.

5. Bajes Streetfood Club

In dezelfde Blokhuispoort zit ook een ander restaurant: Bajes Streedfood Club. Hier kun je lekker kleine porties streetfood bestellen waar iedereen wat van kan happen. Altijd feest! 

6. Bajes Beach

En dan is er ook nog Bajes Beach, in het midden van de gevangenis. Met je voetjes in het zand en de kindjes kunnen er uren spelen met een emmertje en een schepje! Geopend van mei t/m augustus: Bajes Beach.7. Brownies & Downies

Brownies & Downies hebben gewoon een goed verhaal waar je blij van wordt. En wat een energie in deze eetzaak! Naast alle heerlijkheden voor kinderen zoals een kindertosti, kids 24 uurtje of een broodje kroket is de bediening gewoon een feest. Super vriendelijk en niets is teveel. Wist je dat ze hier regelmatig leuke activiteiten organiseren voor kinderen zoals een kinderbingo? Dus heeft mama geen zin om thuis een lunch of ontbijt te maken dan schuif je hier gezellig aan.

Brownies en downies terras

8. Stek

Stek is een mooie, hippe plek aan de Harlingersingel. Je kunt hier heerlijk buiten of binnen zitten en genieten van ontzettend lekkere ontbijtjes of een fantastische lunch! Stek.

9. Pompeï
De oudste pizzeria van Leeuwarden! Met een gezellige kinderhoek waar kids kunnen kleuren. Pizzeria Pompeï.

Meer beleven in Leeuwarden? Lees de blog: Leeuwarden met kinderen.

Mis je nog een plekje? Mail ons zeker! Mail je tip