• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5x een uitje op de boerderij in Friesland

11 juni 2024
Welk kind houdt er niet van de boerderij? Het is ontzettend leuk en leerzaam om het boerenleven te ontdekken. Bij deze (speel)boerderijen is er van alles te beleven. Soms mag je het boerenerf verkennen, de koeien ophalen uit de wei of doe je een interactieve tocht over de boerderij. Ga je mee?
Speelboerderijen in Friesland

Boer Bart in Rotstergaast

Deze boerderij is fenomenaal te noemen! Want wat hebben Boer Bart en zijn familie een gaaf uitje neergezet in Friesland. Op deze speelboerderij in Rotstergaast valt echt van alles te beleven. Spelen op de mega grote boerderij speeltuin, de koeien halen of eieren rapen. Er is hier ontzettend veel te ontdekken.

TIP: ga in de winter uit eten met je gezin in het familierestaurant van Boer Bart.

Kaas- en beleefboerderij de Deelen in Tijnje

Dit toffe kinderuitje vind je midden in Friesland. Via de vlog van boerendochter Sietske, maak je kennis met kaasboerderij de Deelen. Kinderen leren zo alles over de boerderij! Leerzaam en leuk! Na dit uitje weet je alles over koeien, kaas en het boerenleven en heb je waarschijnlijk een kalfje geaaid! Lees hier verder over deze beleefboerderij in Tijnje.


IJsboerderij Boere iis in Akkrum

Boer spelen en het lekkerste ijs uit Friesland proberen, dat kan in Akkrum. Je mag hier bij de melkkoeien kijken of even aaien. Of gewoon lekker losgaan op de speeltoestellen, trampolines, trekkers en nog veel meer op het erf. Daarna gaan jullie zeker zo'n lekker ijsje proeven! Op het terras heb je goed overzicht, zodat je zelf ook even heerlijk kunt genieten!Boerderijrecreatie in Delfstrahuizen

Bij de familie Holtrop in Delfstrahuizen kun je goed terecht voor fierljeppen, je weet wel met zo’n stok over de sloot, koeknuffelen, boerenlimpics en meer. Het boerderijbeleving kinderfeestje is ook tof! Lees snel verder voor alle mogelijkheden.


 

Beleefboerderij Burmania in Lekkum

Ook weer zo’n échte werkende boerderij die je kunt komen bekijken. Alle activiteiten op deze boerderij staan in het teken van beleven. Dus mag je de dieren voeren, in het hooivak spelen of lekker buiten ravotten. Lees hier meer over deze TOFFE speelboerderij in Lekkum. Deze boerderij is ongeveer eens per maand open voor individueel bezoek. Dus check van tevoren wel even de website! 
Kijk hier voor nog meer dierenuitjes in Friesland die kindvriendelijk zijn!