5x buiten zwemmen met kinderen YN Fryslân

5 juni 2020
De zon schijnt! En dan zoek je een goede plek aan het water met kids. Van strand tot meer en van zwembad tot de zee, er valt genoeg buiten te zwemmen in Friesland. In dit blog vind je 5 van onze hotspot zwembaden en strandjes. Wel zo fijn om te weten dat deze hotspots ook écht geschikt zijn voor kinderen.

Strand Langweer


Dit is zo’n plek waar de kids zich wat langer kunnen vermaken! Fijn voor mama want extra lang op het handdoekje met een boek. Er zijn speeltoestellen, genoeg zand en het eerste stuk van het meer is ondiep waardoor ook de kleintjes heerlijk kunnen spelen met water en zand. Bij het recreatiegebouw een ijsje halen of even naar de wc. Fijne zomerdag! 

Openluchtbad Dûndelle in Bakkeveen

Dit is misschien wel ons favoriete buitenzwembad, mega Kidsproof. Het staat op een prachtige locatie midden in het bos. Er is een verwarmd 25 meter bad om heerlijk in te plonsen, duikplanken voor grotere kinderen en een apart peuterbadje. De zonneweide is omgeven door bomen. Wat is buiten zwemmen toch fijn.

Strandje Oosterzee


Gewoon een relaxte plek om even het water in te gaan met kinderen. Hier vind je niet megaveel vermaak maar het is wel écht een fijne plek. Vlak naast de jachthaven aan de zuidzijde van het Tjeukermeer vind je dit kleine strandje. Een fijne plek op de plonsen, zwemmen of aan de slag te gaan met emmer en schep.

Zwemmen bij de Groene Ster


Wie is er niet geweest om hier zwemmen, zonnen of te wandelen. De groene Ster in Leeuwarden is zo’n plek waar je altijd wel naartoe kunt kinderen. In de zomer is het EXTRA fijn want dan is het dé zwemlocatie in de buurt van Leeuwarden. Er is voldoende gratis parkeerplek en meer dan voldoende ruimte voor jouw plek op de zonneweide of het zandstrand. De kinderen vermaken zich op de speeltoestellen aan het water of in het zwemwater van 90 cm diep. TOP dag! Ook fijn: er is een kiosk en er zijn openbare toiletten.  

Bosbad Appelscha


Nog zo’n onwijs mooi buitenbad in het bos van Appelscha. Dit openluchtzwembad heeft alles voor een dag zwemplezier. Een peuterbad met speeltoestellen en een glijbaantje. Springplanken voor de echte durfallen en maar liefst drie glijbanen voor de kids en voor de hele familie. Mem kan haar handoek neerleggen op de zonneweide of in de schaduw. Wat een fijne plek.