De leukste buitenspeeltuinen

2 oktober 2023
Tijd om op zoek te gaan naar de állerleukste buitenspeeltuinen in Friesland, waar kinderen hun eindeloze energie lekker kwijt kunnen. We klommen, gleden en draaiden heel wat af. Urenlang speelplezier gegarandeerd!
De leukste buiten speeltuinen in Friesland met kinderen

De Naturij

Weer of geen weer? Bij De Naturij kun je heerlijk binnen én buitenspelen! De grootste kinderboerderij van Fryslân ligt in een uniek recreactiegebied aan de rand van Drachten. Er is echt ontzettend veel te beleven. Behalve de speeltuin, indoor speelhal en de verkeerstuin, ontdek je ook het reptielenhuis of loop je de natuurpaden zoals het kikkerpad en uilenpad.

Indoor speelhal - De Naturij

Speeltuin de Draaikolk

Zin in lekker klimmen en spelen? Kom samen met je heit, mem of pake en beppe naar De Draaikolk in Drachten. De speeltuin is afgesloten en heeft speeltoestellen voor klein en groot. En voor de warme dagen hebben ze een klein zwembad. Deze is niet diep waardoor ook de kleintjes zich hier prima kunnen vermaken.

Speelbos Sparjebird

Kliederen met water, springen over boomstammen, klimmen in touwbruggen en klimbomen: het kan allemaal in Speelbos Sparjebird! Ook is hier een heus dierenpad. Door het hele bos staan zo'n 10 uit hout gezaagde dieren. Bij elk dier is iets te doen, dus spelen en ontdekken maar! Af en toe duiken de kinderen het bos in voor een blinddoekroute, hutten bouwen, een speurtocht door een kabouterbos of een spannende greppeltocht. 

Sybrandy's

Sybrandy's is fantastisch voor alle (Friese) kindjes. Er zijn maar liefst 40 attracites en speeltoestellen én een blotevoetenpad, het Blotevoetenpad Gaasterland. Dit is een pad van ruim 1 km dwars door bebossing heen. Met de verhalen op de begeleidende borden komt het Blotevoetenpad tot leven en leer je meer over het gebied, de Zuiderzee en het IJsselmeer! 

Sybrandy's Speel- en Natuurpark | Friesland.nl

Botanische tuin De Kruidhof

Op De Kruidhof kunnen kids naar hartelust spelen. Er zijn twee speeltuinen: een kleine speeltuin voor de ‘mini’s’, met zandbak, klimheuvel én een glijbaan. Even verderop is een grote, natuurlijke speeltuin voor de wat grotere kinderen met een grote klimtoren, een kabelbaan, watertoestellen in een vijver, een kookpot en veel, heel veel zand. Ook is er een prachtige speurtocht. Samen met mascotte ‘Hotse’ kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de tuinen. 

Sanjes Safari

Sanjes Safari is een fantastische plek. Een dierentuin, indoor speelparadijs en buiten speelpark; je bent er úren zoet! Alleen al in het outdoor speelpark kun je je eindeloos vermaken. Van boten, tot auto’s en een trein: het speelpark van Sanjes Safari heeft het allemaal! Of je nu het liefst alles vanuit de lucht of vanaf de grond bekijkt: de keuze is aan jou. Misschien klauter je naar het hoogste punt van de klimtoren en waan je je een Middeleeuwse ridder of prinses. Of je fietst naar de wolken in de (trap)helikopters en bouwt een zandkasteel zo groot dat je er bijna in kunt wonen. 

Ken je nog meer leuke buitenspeeltuinen die hier echt tussen moeten staan? Stuur dan een mailtje naar friesland@kidsproof.nl!