Top 5 pannenkoekenrestaurants in Friesland

3 januari 2024
Wat is jouw favoriet? Ga je voor een zoete pannenkoek met stroop en suiker of toch voor een hartige pannenkoek met kaas en spek? Pannenkoeken zijn (bijna) altijd goed! Daarom hebben we een lijstje gemaakt van de leukste kindvriendelijke pannenkoekenrestaurants yn Fryslân.
Top 6 pannenkoeken restaurants in Friesland
1. 't Pannekoekenschip Leeuwarden
Schip Ahoi! Voor onze piraatjes is dit dé plek. Een pannenkoek eten én het gevoel hebben dat je even piraat bent, want alles vindt plaats op een écht schip! In de open kombuis van dit schip worden de pannenkoeken bereid. Je kan kiezen uit 120 verschillende smaken. Niet allemaal tegelijk opeten natuurlijk. Ook kun je kiezen voor de heerlijke oer-pannenkoek, een verantwoorde pannnekoek met oergranen en zonder toevoegingen. Lekker! Je kunt hier ook je kinderfeestje vieren!2. De Pannekoektrein Marrum
Dit is pannenkoeken eten in sfeer! De Pannekoektrein in Marrum aan het spoorlijntje “het Dokkumer Lokaaltje” is echt geweldig! Je gaat terug in de tijd, je koopt eerst (lekker oldskool) een kaartje en gaat dan de trein in. In de dienstregeling staan de lekkerste pannenkoeken. Wat een belevenis!3. De Friese Doorloper Hindeloopen
Ooit weleens in Hindeloopen (Hylpen) geweest? Echt de moeite waard! Wat een historie heeft dit pittoreske plaatsje. Met de kids kun je superleuk eten in De Friese Doorloper. Helemaal in Hindelooper sferen. Het is verbonden met het Schaatsmuseum. Je spot er van alles wat maar met schaatsen te maken heeft. Naast pannenkoeken kun je ook broodjes, wafels en uitsmijters bestellen. Voor de kids is er een speelhoek. Kinderen mogen hier plezier maken en hoeven niet op hun stoel te blijven zitten. Kleuren, knutselen en bouwen kunnen ze er. Ook op het terras is er een speelhuis en zandbak. 
4. Pannekoekschip de Klipper in Heereveen
Dit schip mocht niet in ons lijstje ontbreken natuurlijk. In het centrum van Heereveen kun je pannenkoeken eten. Bij pannekoekschip de Klipper weten ze wat keuze is want er staan hier wel heel veel pannenkoeken op het menu. Het kindermenu is ook top met kleine pannenkoekjes en meer!

5. De Koppenjan in Jubbega
Blijer maak je de kinderen niet. Uit eten naar een pannenkoekenrestaurant en eindeloos spelen bij de Koppenjan in Jubbega.  Dit familierestaurant heeft een groot terras, twee speeltuinen en diertjes.We hopen dat jullie heel lekker eten! En een fijn uitje beleven met je kids bij deze toffe plekken.  

Wil je een leuk uitje aan je pannenkoekenavontuur toevoegen? Check onze uitagenda!