De leukste tips voor een zomervakantie in Friesland

23 juni 2023
2023 - ZOMERVAKANTIE! Friesland is één van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland. Wij zijn vooral fan van de gezellige huisjes aan het water en de prachtige Friese natuur. Leuk voor een weekend weg met de kinderen, een midweek weg of voor een langere vakantie met de kids. Binnenkort staan hier onze favoriete uitjes voor een heerlijke zomervakantie in Friesland! 
Zomervakantie Friesland uitjes

Ga je op vakantie naar Friesland met je gezin? In Friesland zijn heel veel leuke dingen voor kinderen. Een kinderboerderij, museum, bowlingbaan, klimbaan, bioscoop, zwembad, speeltuin, park, waterskibaan en escaperoom. Genoeg te doen dus! Waarschijnlijk ga je ook een dagje naar de hoofdstad van de provincie Friesland: Leeuwarden. En dat is een goed idee want er zijn hier ook héél veel kindvriendelijke bezienswaardigheden. We geven je een paar vakantie-tips.

Speurtocht door de stad met Minitiature People | Leeuwarden

Kinderen vinden dit onwijs leuk! Op zoek naar de kleine mensjes van het geweldige Miniature People Project in Leeuwarden. Een hele toffe speurtocht door Leeuwarden. TIP: koop een ouderwetse kaart en kruis de plekken aan waar de mini-mensjes te vinden zijn. Laat de kids vervolgens zelf op zoek gaan naar de volgende mini-mensjes.

miniature people Leeuwarden

Zwemmen en spelen

Zwemmen kan je volop in Friesland! Binnen, buiten, in een zwembad of in het IJsselmeer of een natuurbad of bosbad. We hebben onze favoriete buiten zwemplekken in Fryslân op een rijtje gezet > 16x buiten zwemmen in Friesland.

de Groene Ster

Blotevoetenpaden 

Een supergezellig en tof uit je in de zomer! Loop een blotevoetenpad. Wij hebben er 5 voor je gevonden in Friesland! 5x Het léukste blotevoetenpad.

Eet ijs

Een ijsje maakt elke dag goed en stemt altijd vrolijk! De beste ijssalons in Friesland liggen vaak in een prachtige thee- of speeltuin. Wij zochten ze alvast op: de 5 beste ijssalons van Friesland.

Ben je op zoek naar nog met uitjes? Bekijk hier onze eropuit tips en hier onze blogs. Heel veel plezier tijdens je vakantie in Friesland.